Fredag

Dagen har gått bra, vi fick det att gå ihopa utan några större problem.
Red 6 hästar idag, dom flesta gick väl ok. Red Dave i eftermiddags och han är STOR, över 1.80. Känner mig som en liten skit på honom, som tur är så uppför han sig väldigt bra, ibland är det tur dom inte vet hur stora och starka dom är.
Ikväll ringde tig och sa att dom satt fast i tyskland, frankfurt och kommer inte tillbaka förrän imorgon.
Så det blir ännu en kväll uppe i huset :)
Jess o jag har varit o handlat ikväll, mat och biljetter tills på söndag
Sen tog vi en kaffe på fiket
Nu dricker vi bubbel och äter popcorn
Jag försöker få kontakt med sverige men det går väl sådär

Onsdag i bilder

Här har vi absolut, fux nr 1



Absolut, igen




Och här är min älskling, Red.



Red igen



Alltså, det var det  :)

Onsdag

Det är en väldigt tidig morgon, snart dax att fodra och få starta dagen.
Vi har fått snö igen, inte så mykt men ändå, den töar bort igen, viket jag är väldigt glad för. Jag har hört om vintern i sverige, usch, stackare, men vet ni, jag tar våren med mig hem om två veckor :)
Igår red jag red första gången utan tigs hjälp, det gick faktiskt bra, det är bra att kunna öva lite själv imellan, få känna efter, och att kunna klara av att göra samma saker själv.
Dom andra gick också helt ok. Tävlingen börjar närma sig nu för mig och lillen, han går bra så jag tror inte det ska bli några problem.

Igår kväll kollade vi på The Notebook, den var fin, men man kunde liksom räkna ut vad som skulle hända redan från början, det gjorde inget.

Så, idag ser schemat inte spec annorlunda ut jämfört med gårdagen. Kanske kan få Jess till att ta några bilder idag, kanske :)

Vi hörs

Måndag

Måndag, jag har fått en underbar start på veckan.
Lektion som vanligt imorse med Red, han gick helt ok, för att vara en måndag.
Tig har så himla många bra knep&tips och övningar så det finns inte, lär mig alltid något nytt trixs varje gång, en "aha"-upplevelse varje gång, det bevisar vilken bra tränare och ryttare hon är!
Dom andra hästarna gick också bra, sög kraften ur mina ben på förmiddagen.

T&J har begett sig av på en tur till tyskland, dom åkte ikväll och kommer tillbaka på fredag. Kvar blev vi, med nycklarna till huset, dom frågade mig om jag kunde tänka mig att bo uppe i huset med jess nu när dom är iväg, med nöje sa jag!
Dom har tillomed pollydog med sig så vi är hundfria i detta underbara hus. Det enda vi behöver göra är att hålla huset varmt :) J sa till mig innan vi åkte att vi fick göra precis vad vi ville i huset, hehe, tänkte han verkligen igenom det? :P

Ikväll har vi haft ost&vin-kväll, det tycker jag är vad man kallar en bra start på veckan.
Nu ska jag sova, imorgon väntar ännu en kulig dag!

See ya!

Kaoka







Det var gott. Men därefter mådde vi illa.

Söndag

Igår var vi på maskeradparty, vilket var mykt roligt,haha.
Först käkade vi , nog världens godaste spagetti&köttfärsås och snackade en massa, jag, jess och martina.
Strax efter nio körde vi till festen och när vi kom dit fick vi stå i kö en stund, vilket inte var så himla mysigt, jag frös som ett litet djur.
Väl inne hade vi jättekul, roligt att se hur vissa verkligen går in i sina roller, haha.

Idag sov vi ganska länge, sen har vi suttit och fikat och snackat ett par timmar på vårat favvo fik/bar.
Nu bakar vi kladdkaka, väntar spänt på resultatet, lovar ett bildbevis senare  :)

Här kommer två bilder från gårdagen.




Fredag

Morgonen har gått bra, dagarna går så snabbt nu. Igår var det bara 3 veckor tills jag kommer hem igen, kan nog inte riktigt fatta att det är så nära. Det ska bli så kul att se alla igen :)
Okej, började som vanligt med Red direkt efter frukost, värmde upp honom lite och sen kom tig in och hjälpte mig. Tänk, han börjar lära sig trava...! Det känns lite extra bra eftersom det bara är jag som ridit honom, ett litet bevis på att jag lärt mig lite. Vi tränade vidare på att få in en bra takt i traven, han behöver väldigt mykt hjälp från en för att hitta en bra takt, spec med att hålla den i skolorna också. Vi var jättenöjda med honom idag :)

Dom andra hästarna gick också helt ok. I em ska jag mysa med ludi och rida honom, det blir bra
Sen ikväll ska jag och jess köra till frauenfeld för lite shopping och fika :) We like that

Vi planerar att baka något ikväll, vi vet inte vad, haha kanske blir det en sån här färdig mixad påse som man lätt blandar med typ vatten eller nått :P

Nej men vi hörs sen

Tordag

Jag har gjort ett litet upphåll sen sist, det beror på, tro det eller ej, men att jag har haft fullt upp...!
I söndags åkte jag nämligen med nadja och hennes pojkvän till st.gallen och simmade i varmt,varmt vatten och badade bubbelbad, det var superhärligt..!

I måndags anlände jess, med ett senare flyg än planerat. Så jag kunde köra och hämta upp henne på kvällen. Sen körde vi till chokladfabriken och åt lite, pratade massor :)
I tisdags hände nog inget spec, vi körde och handlade efter jobb och kollade lite tv o så
Igår hade jess sin första lilla hemlängtan, därför anordnade jag en superfika med varmchoklad på kvällen, hon blev galdare, vilken tur :)

Idag har det mesta gått mykt bra, ridningen har gått kanon denna veckan, spec med lilla red, han blir bara bättre och bättre ju mer vi lär känna varandra och att ha lektion med tiggy varje dag är ju inte dåligt, det hjälper så mykt!
Vi har övat på byten och piruetter och öppnor o slutor o allt :) Det känns så bra!
Dom har en plan för oss, vi får se om den går igenom, håll tummarna för mig! :)

Idag på lunchen skulle jag och jess köra till ett datorföretag för att fixa hennes dator, men GUD viket jobb vi hade för att hitta dit, trots tigs beskrivning ( som egentligen var väldigt bra) vi var lite blinda där ett tag.
Vi hittade tillslut något som vi trodde var rätt, ringde på deras ringklocka, dom lät oss in, men det visade sig vara fel ställe, haha vad jag skratta...! Killen var iallafall jättesnäll och tryckte ut en karta åt oss :) Sen hittade vi dit!

Nästa helt planerar vi en tur till zurich för att kolla på världskupen i hoppning, det ska bli riktigt kul!

När jag kommer hem måste jag boka massage, det har jag sagt varje gång i nu ett år, men denna gång MÅSTE jag, mina axlar dödar mig nu

Kärlek

Lördag

Jag gillar oftast lördagar, från den stund jag går upp tills jag slutar, det beror på att dom inte brukar vara så stränga.
och  att jag är ledig på söndagar. Denna lördag har varit precis så, lättsam. Hästarna har gått riktigt bra och tig har hjälpt mig med nån. Ingen stress, inget klydd, bra.
Det är dock lite nervöst när några veckors hårt arbete sätts på prov, idag blev det dags att visa vad jag och brentino kan, för oli ägaren ville kolla när jag red honom. Som tur var gick han riktigt bra och oli blev nöjd, phu, jag kan än en gång pusta ut..

Till lucnh käkade jag potatisklyftor med bearnaisesås, mykt salt och ketchup, en underbar måltid. Jag tog även ett om dammsugaren och städade mitt rum riktigt fint. Det känns väldigt skönt att slippa det ikväll och jag vet hur mycket jag kommer uppskatta att vakna upp i ett rent rum imorgon, det finns väl inget bättre?

Ikväll ska jag kolla på en ny film jag köpt. och snart ta en dusch då

Vi hörs

Fredag

Fredag, nu håller väl dom flesta helg, det hade varit skönt. Men det blir säkert kul att jobba imorgon.
Har ridit 6 hästar idag, det har gått bra. Remy var mykt bättre idag, det är jag glad för efter gårdagens fight. Ludi var underbar, han får mig oftast på bra humör, han är alltid glad och uppskattar all uppmärksamhet och kärlek man ger honom.
Idag red jag red också, han ska ha kunder nästa vecka, tig nämnde kort något om att jag kanske ska visa honm. han har gått inter1 så det sätter väl lite press på mig känner jag. Hon ska hjälpa mig med honom och öva röreslser så får vi väl se vad det blir av det.

Ikväll har jag inte gjort någon spec, är sjukt uttråkade, har inget att kolla på, har nog kollat igenom alla tänkbara webtv program, alla filmer och på tysktv sänder dom inget bättre än mulan 2.
Ringde famlijen men dom var busy.
Vad gör jag nu då?


Gårdagen Tordag

Gårdagen gick bra, jag red 4 hästar på förmiddagen. Det kunde gått sämre helt enkelt.
Jag hade inte mer än 4 att rida, det känns som att vi behöver få in lite nya nu tycker jag :)
Fördelen är att vi får mer tid åt dom hästarna vi redan har här, och på em kunde alla få komma ut en andra gång och bli riktigt rycktade, det är ju skönt för dom.

På kvällen körde jag till migros och där mötte jag upp nadja som jobbar på en frisörsalong. När hon var färdig jobbad och räknat kassa osv körde vi till en resturang i frauenfeld, åt en god middag och snackade en massa, vi hade jättetrevligt!
Var hemma vid halv 11 och då somnade jag rätt snabbt.

Tidig morgon, ska snart kila ner och börja dagen.


Onsdag

Åhhh jag hittar så mycket snygga kläder överallt! Jag vill bara köpa köpa köpa..!! Men jag måste stoppa mig själv och börja använda det jag har lite först, det tråkiga är ju att jag väldigt sällan har möjlighet att klä mig i något annat än ridkläder. Men min stora förhoppning är att när jess äntligen kommit hit ska vi dra ut och roa oss och då äntligen kan jag få användning av allt jag köpt på mig! :)
Den stora faran är asos, tror jag spenderat timmar där, bara genom att bläddra igenom kläderna och önska lite.
Nog om det,
Idag har vi inte haft så mycket att göra, vi har ju inte så många hästar kvar längre. I em kommer någon o kollar på desperados så jag ska visa honom, kl 16.
Remy börjar göra fina byten nu, han lär sig..! I början gjorde han gigantiska byten men nu börjar han bli lite smidigare, toppen.
Ikväll tänker jag köra och handla, fall någon undrar.

Idag fyller världens bästa pappa år
STORT grattis till dig pappa! :)
Synd att jag inte kan vara hemma i år heller, men om bara några veckor kommer jag iallafall, då får vi fira lite med bubbel :)




Tisdag

Idag bra det iväg med ett stort lass hästar. Jag red Figo o zidane för på morgonen och en kring lunch åkte dom två + hopphästen + absolut. Två sålda och två som ska provas i hoppförsäljningstall.
Nu helt plötsligt har vi flera tumma boxar och två mindra att rida för min del, lite tråkigt. Jag hoppas på en trevlig påfyllning snarast. Imorgon kommer kunder på desperados och han känns bättre än någonsin förtillfället, hoppas bara han inte är för het och laddad för kunden. Jag tycker han är perfekt.
Tino höll på att bocka idag som aldrig tidigare, han visar hela sitt register, gör många chockade, även mig. Vad synd det är att han inte kunde vara lite framåt alltid, inte så överdrivet som idag, men till 90%, det hade varit kanon.

På torsdag ska jag och najda träffas för en fika eller något, ska bli kul att umgås med någon i min egen ålder.

Vi hörs

~~

11feb-18feb. BOKAT! :D




Måndag

Fick en positiv start på denna veckan när jag fick veta att figo skötte sig så väl igår att han baskemej blev såld!
Och han blir dessutom levererad imorgon,  det kännns bra att affärerna kan gå runt även när tig inte rider, så jag kan pusta ut lite, även om jag gärna velat fortsätta jobba med honom :P
Kunder igen i eftermiddag, jag ska visa remy o zidan, hoppas på att båda ska vara snälla och sammarbetsvilliga

Ojj, nu jäklar börja det snöa ute!
Bara sådär, från ingenstans..!

Pratade också med Tig om att få en veckas semester i mitteln av februari och det var inga problem :)
Jag kollade lite på resor innan och har hittat någon till bra pris, ska bara dubbelkolla datumen med tig och sen kan jag förhoppningsvis boka redan ikväll kanske?

Jäklar vad det blir fest den 13!!

Vi ses, nu ska jag ladda inför visningen kl14..

ps, miriam du har rätt, det finns kanske en liten bagare i mig, haha, fast ingen vet ju å andra sidan hur det smakar som jag bakat :) haha



Söndag

Vaknade halv10 idag, efter nästan tolv timmars sömn, kändes som jag behövde det. Gick upp och kokade kaffe och sen började baka frukostbullar. Händig som jag är. Det tog ju sin lilla stund med allt jäsande osv men i slutändan var det värt all väntan :) Dom blev mykt goda.
Jag slöade fram tills 12, då gav jag mig ut på en promenad, det var ganska kallt ute men eftersom det inte blåser något var det trots allt ganska skönt, gäller bara att klä på sig ordenligt.
Var ute ca 1 timme, när jag kom tillbaka kollade jag på sista avsnittet av one tree hill, bölade lite åt det fina slutet.

Har inte gjort mykt mer, håller på att tvätta lite nu, det var väl det, ska ringa familjen igen ikväll, saknar dom


tadaaaaaa




vinter

Lördag

Det var rätt trevligt igår när vi var ute och käkade. Fast jag längtar till jess kommer hit, hon är lite roligare att snacka med än dom andra, mycket roligare.
Idag går jag inte på min 8 arbetsdag. Det känns litegrann, idag är jag trött och frusen. Men ridningen har ändå gått rätt så bra idag. Hann inte med mer än 3 i förmiddags, dom behövde alla gå rätt länge idag. Vet inte hur många jag har kvar i em, två på min lista men jag har en lite känsla av att iallafall en kommer tillkomma, brentino...och då vill ägaren säkert se honm riden idag, jag håller tummarna på att jag slipper.

Ikväll ska jag städa lite tänkte jag
Och sen kolla på en film, wiho

Dagens lunch: Pullvermos med ketchup

får 5/5 toast. Supergott och väldigt underskattat.

Fredag

Idag har jag såhär långt hunnit  rida 4 hästar. Tig häjlpte mig med figoluring idag, jag har upplevt att han blivit mykt bättre i traven men galoppen har inte varit vad jag önskar, så det hjlälpte hon mig med, han gick kanon och var mykt kortare och snabbare! Jag tycker väldigt bra om det lilla djuret, vi får väl se om han blir såld eller inte på söndag, jag har inget emot att fortsätta jobba med honom iallafall, det kan nog blir riktigt kul o lärorikt.


I em ska jag longera desperado och rida ludi.


Ikväll ska vi gå och käka pizza eller något teamet tillsammans, det ska väl bli lite trelvigt, inte det roligaste sällskapet kanske men vafan, det blir säkert bra :)

Igår bakade jag kanelbullar i min fantastiska ugn

Här gräddas dom, 4 tillsammans, its amazing..! :)


Tadaa färdigt resultat



Också besällde jag från nelly, såklart beställde jag ena saken i fel färg, hm, det är en sån typisk sak jag gör hehe

Vi hörs


Onsdag

Det har gått bra idag med.
Vi red alla hästar på förmiddagen idag eftersom det var hoppning som vanligt i eftermiddag.
4 st var vad jag hann med. Dom gick helt ok idag, bebisarna jag visade igår var båda lite trötta idag så dom fick ett lugnt pass.

I eftermiddags hjälpte jag tig med att få ordning på mappar med betalning på datorn, tänk att jag kan få känna mig lite teknisk till o med. Vi höll nog på 1,5h innan vi tagit oss igenom allt. Sen fixade jag klart i stallet.

Jag har fått mykt mer ork och kraft kroppsligt sen jag kom tillbaka från mitt besökt hemma, det gjorde mig verkligen gott och jag kämpar för att hålla kvar goda, sunda vanor, allt för att inte slinka tillbaka på dåliga spår igen.
Jag ska klara det.

Tisdag

kl tidigt på morgonen, snart ska jag kila ner o fodra. Det är kallt ute, vintern är tillbaka och tänker stanna iallfall denna veckan. Jag hatar kyla mer än något annat. Som tur är värmer min nya jacka helt fantastiskt, jag behöver knappt frysa när jag har den på mig.
Igår hade jag en lång list hästar att rida, hann med att rida 5 på förmiddagen och ytterliggare 3 på eftermiddagen. Jag trodde jag skulla känna mig lite stel idag men det känns mykt bra tycker jag.
Idag har vi kunder igen, jag ska visa två, och jag hoppas det går mykt bättre än vad det gjorde i söndags.

annars händer inte så mykt, jag måste köra och handla en dag och har en räkning som måste betalas, det var väl det hela, wiho
Saknar er där hemma ska ni veta

Söndag

oj, två veckor sedan jag skrev sist. Dålig updatering sen jag kom tillbaka men jag har alltid lite svårt att komma in i det efter att ha varit hemma. Känner inte alls för att skriva, vet inte vad jag ska skriva.
Men då är det väl dags igen
Som alltid var det jobbigt att lämna sverige och familjen bakom sig igen, lite svårare för varje gång, och nu vet jag dessutom att min bästa vän också är där hemma. Här fanns inget att längta tillbaka till. Kallt, ensamt. Hm, nej jag skulle mycket hellre stanna kvar hemma för ett slag..
De var inget varmt välkomnande jag fick när jag startade mobilen efter landningen, birgit, som lovat att komma och hämta upp mig kunde inte komma längre och skrev att om jag tog tåget till frauenfeld kunde hon fixa så att robert hämtade mig där. Ledsen och trött som jag redan var gjorde detta mig inte på bättre humör..
Tillbaka till mitt rum kom jag till slut,  och ännu lite säkrare på att vänskapen birgit och mig i mellan inte betyder så mykt, inte för henne, och verkligen inte längre för mig heller.

Första dagarna har varit långsamma, tråkiga.
Nyår slapp jag som tur var fira ensam, martina tog med mig på en fest där jag var en av dom äldsta på stället, behöver väl inte säga mer än så. Som tur var åkte vi sen vidare till en bar där medelåldern var något högre. Deras nyårs traditioner är inte riktigt som våra måste jag säga, hemma är det väl rätt vanligt med en fin middag och att alla är lite extra fint klädda, så är det inte här, saknade en svensk nyårsafton.
Sent blev det, var hemma halv4 och hade som tur var ledigt dagen efter. Sov till halv1, viket var rätt skönt, mest av dagen hade redan gått. Stannade i sängen resten av den dagen, kollade på film.

Kunder idag, söndag. Därför som jag kunde vara ledig i fredags. Det gör mig inte så mykt, jag hoppas det blir en kul dag och att hästarna går bra..

det är kallt ute, usch

RSS 2.0