Fredag

Hela mitt rum är upp och ner nu, stora resväskan ligger på golvet halvpackad, tvätt hängandes överallt, gud, jag skulle verkligen behöva större plats...!
Iihhh vad det är kallt idag, nån så -9 nån -6... jag konstaterar iallafall att det är JÄVLIGT kallt.
Jag hatar att frysa.
Mina stackars små händer
Hästarna har gått bra idag, desperado skötte sig fint trots kylan och att han inte gått i skrittmaskinen innan. Fast när jag tyckte vi var klara för dagen och lät honom gå på lång tygel gör han plötsligt ett bocksprång, från ingenstans,haha, och då kvalificerade han för ytterliggare lite arbete :)
Remy var också superbra idag.
Ludi likaså, jag provade på bytena själv idag, och jag börjar få in rytmen för ettorna nu, sjuktcoolt..! kunde göra 6 utan några problem. Det är en härlig känsla när det stämmer, när man känner att man fattat något nytt.

I eftermiddag har jag tino o warloock kvar, yay..


Det är fint att upptäcka ny bra musik. Melissa Horn, hon är ju helt fantastisk!

Tordag

So far har jag haft en superdag idag.
Den började väl rätt så trögstatat men sen när den väl kom igång så gick det toppen!
Sista hästen ut innan lunch var luudi, tig hjälpte mig med honom och vi övade byten, serierna sätter vi jättebra nu, 4,3 och 2. Så idag kunde vi gå vidare till ettorna, det är så himla kul..! Och Svårt! Men jag älskar dessa nya utmaningar.
Ettorna går dessutom mycket bättre än vad dom gjorde första gången jag övade, rytmen är svår men jag klarade 4 st mykt bra och 6 gick väl ett par gånger. Att klara göra 15 som i en grandprix känns väl en bit bort just nu, haha, men det är bara till att öva, glad att jag har hästar att öva dom på!
Nog om det , dagens stora +
Nu ska jag snart ner o brottas med brentino o longera warlock. wiho
Vi hörs sen

kärlek

..vi ska inte glömma att jag snart sitter på planet till sweden, SNART

Tisdag

Igårkväl gick värmen i sönder i huset, jag märkte inte av det förrän precis innan jag skulle gå och lägga mig så jag skickade snabbt iväg ett sms till tig. Kröp ner under täcket och fasade lite för morgondagen, vem vill stiga upp i ett iskallt hus?
Mm, och kallt var det, badrummet höll en temperatur på 15grader. Så det blev snabbt snabbt att göra sig iordning, sen åt jag min frukost fullt på bulltad med massa kläder. Ute var det inte heller något vidare skönt, eller för att vara december månad och snart jul är det väl perfekt väder, men riktigt så tänker jag inte en tisdag halv7 på morgonen.

Ridningen har gått bra idag, vi lät alla hästarna få skritta ett tag i maskinen innan vi red, då är dom uppvärmda och lite lugnare, hehe.
Min lilla plutt uppförde sig utmärk, vad jag gillar den hästen nu! Han ger mig aldrig en hopplös känsla utan man kan alltid hitta något bra efter varje pass. Han kommer också till att bli en kanon häst för där gömmer sig så mykt gång i honom!
Jag har hittat några ömma punkter på brentino som får honom att lyda, passage är något han visat mig att han kan, samt springa fort, om det verkligen behövs. Vi får se hur länge det håller i sig!

Ikväll när jag blivit av med hundarna tänkte jag ha lite julmys, städa,tända ljus, lyssna på julmusik och packa in klappar


Måndag

Monday morning. Again

Snart bara en liten vecka kvar tills jag kommer hem, jag vet, jag bara måste nämna det varje dag.

Vi har fått minusgrader nu, lite vind på det så blir det riktigt härlig, isch.

Men det känns lite mer som jul iallafall och som tur är spenderar jag ytterst lite tid ute. Är mesta dels i stallet eller i ridhuset

Red absolut först idag och det går mykt bättre nu när vi lärt känna varandra bätte, seriebytena har framför allt blivit mykt bättre, han tar mig lite mer på allvar, haha..

Sen med tanke på att det är måndag bestämde jag mig för att longera min plutt, mest för att jag vet hur dryg han varit varenda måndag hitentills, låt oss slippa det idag tänkte jag, han var duktig.

Remy hade ett par anfall vi uppsittningsluckan även idag, det går bättre, ibland. Något som han däremot gör perfekt är byten åt båda hållen, ett bra framsteg med tanke på att det var utav den anledningen han kom hit, att han inte kunde lära sig byten.

Hann med bretino innan lunch med och jag hade ingen anning om att han kunde passage, trevlig överaskning...! Han fick ett kortpass eftersom han var så dukig idag.

Så, i eftermiddag har jag 3 kvar, men jag tror bara jag kommer hinna med två, en av dom får ha en trevlig tur i skrittmaskinen, vill gärna hinna med att ta polly på en promenad också.

 


pics.



En söt pollydog


Också har vi jultomen Ida, hehe

Söndag

En tjockissöndag, jag har precis tryckt i mig två stora och goda lussekisar så här lucia till ära. Mycket gott, det satt fint ovanpå min frukost och nu är jag MÄTT.
Jag vaknade jättetidigt idag, innan det ens blivit ljust ute, för tidigt tyckte jag, men åandrasidan, varför ligga kvar och sova när man inte längre är trött. Fick igång hundara, dom är inte så svårtstartade, sålänge det inte är halv6 på morgonen, då får jag släpa dom ur huset, hehe.
Nu ska jag slappa några timmar, njuta av huset, tvätta lite till och sen sakta men säkert göra mig iordning. Idag blir det en sväng till winterthur, ingen snöstorm ute....eller vänta, precis i denna stund när jag kollar ut genom fönstert inser jag att det börjat snöa, inte så mykt som tur är.

Vi hörs sen



Lördag

Sitter uppe i huset nu, så skönt det ska bli att bo här några dagar!
Dom körde imorse vid 8 tillsammans med ett annat par ifrån stallet. Dom ska på schockemöhle-auktion. Oli berättade för oss var genomsnittspriset ligger på häsarna, ca3,5 milj. Min gud, det är inte KLOKT

Har precis lagat lite lunch och nu vilar jag min mage inför eftermiddagens arbete. Har två hästar kvar att rida och sen tänkte jag ta en promenad med polly om det inte regnar/snöar vill säga.
Här är julpyntat och fint uppe så jag jobbar på att få lite julstämmning, visst är det så svårt? jag tycker det är likadant varje år,och här är det om inte ännu svårare att finna julstämming, jag tror att när jag kommer hem och får hjälpa till att klä grannen och äta julgodis kommer det kännas som riktig jul :)
Imorgon krävs det nog massor av julmusik,pepparkakor och sen sista lussekisen tror jag. Jag tänkte också ta mig till winterthur för att inhandla dom sista julklapparna. Älskar söndags öppet och att jag får låna tigs bil, hehe. Frågade faktiskt Biggan idag om hon ville följa med mig imorgon, för hon berättade för mig att hon behövde handla julklappar, erbjöd mig till o med att hämta uppe henne men hon ville inte, vilken diss..nu ger jag upp, en gång för alla. En liten stund senare säger hon att hon kanske sticker till julmarknaden med sin man istället. Men vad snällt av dig.
Aja, det är inte värt att jaga folk. Det har jag lärt mig.

Nu ska jag slänga mig i soffan o kolla på tv

Ciao

Fredag

Då var det fredag igen, 1,5 vecka kvar..wihoo
Idag har faktiskt varit en mykt bra dag
JAg red  3 hästar i morse och tig hjälpte mig med absolut, han är hårt arbete, my gosh, benen höll på att vika sig under mig när jag satt av,haha. Jag ska rida honom nu dessa dagar när t o j är iväg i tyskland, vilket ska bli mykt kul, jag får öva på vad jag vill med honom, det gillar vi.
Litään var också himla fin idag, han blir bättre o bättre, jag trivs så bra med honom, jurg frågade mig härom dagen vad jag verligen tycker om honom, ärtligt, och jag tycker så bra om den hästar, jag älskar att arbete med honom, även om jag vet att det döljer sig en liten djävel inom honom. Det är väl den jurg är orolig för, haha.

I efter middags red ytterliggare 3 hästar och dom gick också bra. Jag blir så förvånad över hur min energi bara kan ändras från en dag till en annan, i början av veckan visste jag ärlig talat inte hur jag skulle klara av två veckor, det kändes som om min kropp redan var på semester, men igår var det lite bättre igen o idag känns det kanon, nu hoppas
jag bara det håller i sig tills jag kommer hem.

Som sagt, imorgon flyttar jag upp till huset,dom har skaffat sig ny tvbox med över 200kanaler varav många är engelska och nu fungerar även internet där uppe, helt perfekt, då behöver jag inte ens lämna huset på hela söndagen. Bara bada bubbelbad och mysa med hundarna.

Jag vill också ha fredagsmys som alla andra...livet är inte rättvisst inte, haha.

Vi ses snart!!

Tordag

Åh min gud vad jag ser framemot min semester, ni anar inte..!
Min kropp börjar verkigen säga ifrån och kräver vila, nog med sömn får den kan jag lova, för kl 9 varje kväll slocknar jag. Igår kändes det precis som mina ben redan tagit semester, för dom hängde mest o dingla. Idag fungerade dom bättre igen, men det krävs att jag tar i lite extra för dom ska göra som jag vill. Som tur är så är det inte så långt kvar tills semestern är här. Behöver bar bita ihop en o enhalv vecka till och det ska jag nog klara av.

Idag regnar det och riktigt vidtrigt, fast det kunde varit värre för det kunde varit snö och snö hatare som jag är föredrar jag regnet. Har jag otur kommer det snö i helgen, hm, aja...metrologerna kan man som tur är inte alltid lita på.

Har två hästar kvar att rida nu efter lunch, sen har jag tagit mig igenom dagens lista. Ikväll måste/borde jag åka o mathandla, jag behöver bara bestämma mig ordentligt för det. Nu gäller det bara att jag håller mig fokuserad och inte börjar skjuta det framför mig, det är jag väldigt bra på.

I helgen flyttar jag upp i huset, hund&husvakt.

Vi hörs

Onsdag morgon

Nejmen gud, en uppdatering INNAN jobb, lite överambitiös kanske, haha.

Igår hände inte så mykt speciellt, jobbade på som vanligt, desperados gick riktigt bra, han sammarbetade med mig mykt mer än i måndags. Han var väl det rolgiaste under den dagen, fast det är väl inte helt fel.
På eftermiddagen hade vi kunder på absolut igen, dom kom för fjärde gången, nu kan man väl bara hoppas att dom köper honom, men jag kan förstå att man vill prova några gånger innan man bestämmer sig, särskilt i den prisklassen.
En gång hade vi en man som kom o kollade på dom dyraste hästarna vi hade, han provade två av dom men kunde inte bestämma sig för vilken han ville ha, när han ringde upp sa att han ville köpa båda..! Tänk om man kunde göra så, haha

Snart ska jag kila ner och jobba lite, jag tror det kommer bli en rätt lugn dag, hoppning i eftermiddag så det brukar inte bli för mykt att göra då. Biggan är ledig i eftermiddag, kul för henne.

Vi hörs senare


Måndag

Idag har väl varit en kombination av bra och dåligt.

Ridingen går bra, det är en kul grupp av hästar jag rider förtillfället. En bra blandning med allt från bebis till vuxna S-hästar. Och jag klickar rätt bra med flesta av dom.

Men i övrigt har jag kännt mig på lite dåligt humör idag, lite trött på min medarbetare just nu. Hon går mig på nerverna mer eller mindre, idag var det ingen höjdare. Men men..

O visst måste tiden bara gå så sakta nu när det är så nära tills att jag kommer hem, jag vill bara att det ska vara den 22 imorgon.

 

Dessutom spelar min granne hög musik, vafan...

 

Oj vilken gammal bild på mig o biggan, vad tiden går!!

Söndag

Gårkvällen var trevlig, mycket nytt folk som jag inte känner så väl, vi har fått så många nya inackoderingar. Fick pratat med några trevlia iallfall. Jag hade turen och behövde inte köra, vilket var väldigt uppskattat. Drack rödvin/cola vilket visade sig vara en riktigt god blandning, varför har ingen intruducerat mig denna utsökta drink innan?
Maten var säkert god, dvs om man gillar ostfondue.
Vi hade iallafall kul, jag uppskattar att få umgås lite med folk, tro det eller ej haha

Idag gick jag upp vid halv10, käkade en dunderfrukost vilket fick mig att må riktigt illa, kunde känna en kolik tränga sig på så jag gick ut på en långpromenad. Det var väldigt skönt, rätt kallt, men eftersom dt är vindstilla är det rätt behagligt ändå.

När jag kom tillbaka var jag trött, så jag sov ett par timmar, sen kollade jag lite på film, pratade med morofar och nu tänkte jag städa upp lite på mitt rum.

Inte mykt mer än så
Vi ses snart

Fick lite foton av tig häromdagen, här är en från förra fotograferningen

Lördag

Jag har nyss höjt mitt blodsocker till en normal nivå. Det känns skönt.
Idag är det kallt, kring 0 grader och jag bytade till min vinterjacka, vilket var en himla tur, annars hade jag nog inte överlevt morgonen. Vi är full styrka idag, 5 personer, mykt bättre. Inte alls så ansträngande som dom andra dagarna, också har vi inte kvar så många hästar längre. Inte mykt att rida med andra ord. Fast dom jag ridit har väl gått sådär, har inte så mykt kraft kvar idag, skyller på att det är slutet av veckan och jag har all rätt att vara lite trött.
Ikväll är det som jag tidigare nämt julmiddag, det ska bli himla trevligt att umgås med folk för en gångs skull, sen elin åkte har jag inte gjort något överhuvudtaget, bara shoppat med mig själv. Saknar dig här elin!

Iågr körde jag en riktig tvättkväll och allt har dessutom hunnit torka ,så nu väntar bara lite städning i dagens lunchbreak o sen kan jag bara njuta imorgon. Det finns väl inget bättre än att vakna upp i ett riktigt rent o fräsht rum..!

Sov jättedåligt i natt, vaknade med två timmars mellanrum och drömde en massa konstiga drömmar..räliga drömmar, om spindlar och saker som jag gjort fel eller glömt bort att göra, såna saker som ger en en riktig klump i magen, då är det så skönt att vakna o inse att det inte hänt, än.

Jag drömmer rätt ofta att jag är hemma, det är såna drömmar när jag vaknar och helst vill somna om igen,och få stanna hemma ett litet tag till. Nu är det så längesedan jag träffade er, och saknaden blir bara större och större ska ni veta, tack o lov att jag snart ska få komma hem.
Bäst av allt att möta hela familjen på flygplatsen, krama alla på riktig och få säga "gud vad skönt det är att vara hemma".
Jag älskar att få somna i min egen säng första natten, då känner jag mig så trygg, det är en sån trygghet som inte riktigt går att beskriva. Jag kan bara få slappna av för en vecka och inte vara "vuxen-måsta-klara-mig-själv", strunta i alla dessa sysslor (nästan) som alltid måste göras, bäst av allt, slippa köra o handla..!
Nu ska jag längta vidare så ses vi snart!

Dagens fakta: Om man är för snäll tar folk en förgivet.

Kärlek

Fredag

Så då var det fredag, igen.
Imorgon är det julmiddag med alla i stallet, ostfondue, en schweizisk speciallitet såhär års, ingen höjdare om du frågar mig. 3-4 bitar kan jag väl klara av men sen får det vara nog. Hade dom inte envisats med att hälla snapps i osten hade den varit fan så mycket godare. Ost-älskare som jag är tycker jag det är till att förstöra den goda osten. Nog för att jag gillar både sprit o ost men jag håller det hellre var för sig.
Jag hoppas att våra nya medarbetar åker på att köra imorgon, det ska jag nog se till, jag vill inte köra iår också, och jag som inte gillar maten kan ju få njuta av den goda drycken istället? Inte mer än rättvist.

Vad har jag hunnit med idag då?
Red desperados först ut idag, basic arbete  med honom, så att han får in alla viktiga grunder från början, dvs överrgångar tempoväxlingar övergångar. Han börjar bli riktigt duktig, han är kul att arbeta med.
Sen red jag wilhem, en gigantisk häst. Som en dinosaurie. Men han är kul, väldigt välriden och jag kan passa på att öva allt möjligt vad  jag vill med honom, perfekt.
Sista jag hann med innan lunch var brentino, inga kommentarer.

Har bara ludi kvar i eftermiddag, fru.domare kom nämligen idag och fick rida remy då det blivit lite msisförstånd, fast det gjorde inte så mykt för min del

Idag är det inte så kallt längre, kanske sjunker ikväll men nu har iallafall snön som kom i princip försvunnit. och solen kikar inte genom mitt fönster,mysigt., fast just det faktum att den bländar mig, kanske inte så uppskattat.

Ciaó

Tordag

Känns som om jag ska somna vilken sekund som, sittandes,liggandes eller stående, spelar ingen roll. Trött är jag, helt utan någon energi kvar idag, verkligen tömd på det sista idag, men det känns bra, jag har haft en bra dag.
Red tre hästar i förmiddags och dom gick bra, fick dom där jag ville ha dom. Sen red jag tre till i eftermiddags, detta är den stora skillnaden på dagens schema, normalt brukar jag ha hunnit rida 2-5 på förmiddagen, att ha 3 kvar på em är ganska ovanligt. Men dom gick också mykt bra, jag hade väldigt mykt kraft o energi idag, skulle kunnat rida ytterliggare några kändes det som.
Det var inte förrän jag satt mig på min säng efter jobb som jag insåg hur trött jag var, är. Och då var jag långt ifrån klar för dagen. Var tvungen att köra o handla idag men givetvis var bilen inte där så jag fick vänta till 7 på den. Pratade lite med pappa på skype men vi fick ge upp efter en liten stund. Pratade med Johanna på facebook men fick ge upp då det inte heller ville som vi.
Fick kommit iväg till affären och handlat typ vad jag behöver. Sen har det dessutom gått o blivit kallt i schweiz så nu när jag kom tillbaka var jag tvungen att ta en 90* tvätt och det om inte annat gör en även lite tröttare- NU har jag landat på min säng, men vänta, det är inte slut än, om ca 20min ska jag ge mig ut i kylan igen och köra upp till huset o lufta hundarna. 20.35 ligger jag i min säng med borstade tänder, två minuter senare sover jag.

Jag vet inte ens om denna texten är begriplig över huvudtaget men jag orkar inte läsa igenom den.
:)

Onsdag

Så, äntligen har jag tagit mig igenom veckan jag fasat över. Och visst har det varit mykt att göra, vissa dagar värre än andra, men det går, det måste det helt enkelt.

Idag var det bara jag o tig kvar på morgonen. Tiggy kände sig väldigt gravid idag och klarade inte av att rida så mykt. Hon borde inte heller längre..! Fast det vet hon nog själv med. Vi hade en lugn fm, allt flöt på bra och jag fick ridit tre före lunch o flätat absolut. Halv 2 kom kunderna på honom, samma tjej som var här bara ett par dagar sen. Jag tror det gick bra, hoppas på det iallafall.
Sen efter lunch någon gång kom j tillbaka från flyplatsen, han hade varit o hämtat en ny medarbeteare, eller ja, han ska ju först prova på det o sen får vi ju se hur det går. Men han verkar bra, han är kring 40 o har fru o barn i sitt hemland, vilket betyder att han inte ställer till några stora technopartyn osv. Bra, det gillar jag.
Han hjälpte till att jobba nu i eftermiddags o extra hjälp det uppskattas ju alltid.

ridningen har gått bra idag. Har inte kännt mig stressad o har kunnat ta den tid jag behöver.
Imorgon är birgit tillbaka igen, skönt att vara två om arbetet.

Ikväll dricker jag julmust som snälla jesscia var här med, hon hade gjort ett ikea besök och köpt lite småttogott till mig från matbuktien.
Rart av henne.

RSS 2.0