soooommar!!

Det var en mykt lugn dag igår. 4 hästar åkte så det var med adnra ord 4 mindre att rida.
Idag väntas 3 eller 5 nya, är inte helt säker på antalet än. Spännande ska det bli i allafall!
Gårdagen bestod förutom ridning till stor del av att planera den efterlängtade möhippan för Tig, med tanke på att ingen annan verkar tänka på det så tog vi tag i det. Det kommer att bli jättekul!

Efter jobb stack vi till pfyn och åt middag, sen ett besök hos bürgi för kaffe. En lugn dag, vilket verkligen behövs för helgen kommer bli tuff! Men kul

Vi hörs

Kärlek

mexikansk födelsedag = tequila

Igår morse överaskade vi carlos med våran jordgubbstårta, tror han blev gald
Sen red jag en häst på morgonen för att se ha tillräckligt med tid för loudore, göra han stilig inför tävlingen. Vi lastade o körde vid 11. när vi kom fram var han faktiskt lugn den första kvarten i lastbilen sen började han få lite damp, skällde på honom ett tag och sen kom tig o J tillbaka.
Dom var jättefina och gjorde bra ifrån sig, haha ett litet misstag var en galoppfattning när han hoppar upp i luften och skricker, haha, men han blev förlåten. Dom slutade på 65% och blev 6a. Duktigt...!
Dessutom skötta han sig bra i lastbilen resten av dagen.

Var hemma igen strax innan 19.
Satt därnere ett tag och carlos bjöd oss på tequila, stort misstag för jag gör inte tequila.
Sen körde vi iväg och käkade

Idag ska vi shoppa. Förhoppningsvis, om vi kan fixa  bil bara.

Kärlek

Inte Idag

Idag SKA det bli fint väder. Igår regnade och var svinkallt. Eftersom jag blev lyckligt lottade och fick äran att följa med på tävlingar idag så SKA det vara fint väder. Vi ska inte åka förrän vid 11 så väderguden har några timmar på sig att ställa allt rätt igen. Åker med en häst idag, Louidoree, han ska gå en M, medelsvår. Tur att vi har en box där för han är ett riktigt as i lastbilen.
Jahapp, så vi får väl se hur spännande min dag kan bli.

Igår regnade det som sagt, det var kallt. Som om vintern stog utanför och väntade på oss. Tänk, det ena dagen går man runt i tshirt o svettas och nästa dag krävs dubbla tröjor och jacka för att hålla en varm..isch..!!

Ridningen gick helt ok igår, hann allt som allt med 6 hästar, några mer kämpiga än andra, kära rocco har ju inte varit på sitt bästa humör denna veckan, men men, alla har vi dåliga dagar.
Efter jobb körde vi en sväng till IKEA, Jess blev som ett litet barn, hon gillade det , det gjorde vi andra också. Efter att ha sprungit igenom hela affären och plockat på sig lite onödiga saker kom äntligen min favvodel av ikea, mat-shopen såklart!
Fast med tanke på att jag åker hem om 2 1/2 ( !!!! ) vecka så behövde jag inte såå mykt, plockade på mig det vanliga, singoalla, ballerina, räkost, ost, chocklad, jordgubbstårta ( Carlos fyller år idag )mm hälsosamt för själen!
Efter vårt ikea-besök körde vi till en liten bar och tog något att dricka, pratade och hade trevligt.

Nu, klä dig, baka tårta, CIAO!

Kärlek

Ett hus bara för mig. Tystnad.

Är det något jag inte klarar av så är det när någon spelar hög musik, inte tillräckligt högt för att du ska höra musiken utan det enda du kan höra är basen. Det dödar mina nerver. Just nu sitter jag här i min säng, känner hur ilskan stiger och funderar på om jag snart, vilken sekund som helst ska rusa ut, banka på hans dörr och skrika åt honom att sänka sin jävla musik, eller musik vill jag inte ens kalla det..
Ibland känner jag mig som 90åring,när jag ,vid en ålder av 20 klagar på att någon spelar för hög musik. Jag älskar ju musik, men inte den han spelar och inte bara basen. Det räcker väl med att spela för sig själv? När jag känner för att lyssna på jättehög musik kopplar jag inte hörlurar. Hur kan det vara så svårt att respektera sina grannar? När vi bor så nära som vi gör med vägar tunna som papper. Tig så ifrån en gång, det hjälpte en vecka. Han är en arogant och självisk jävel den där. Det är inte dirket så att han bryr sig om man säger ifrån.
Fyfan vad skönt det ska bli när han är borta 2månader. Hoppas att han inte kommer tillbaka igen, det vore sann lycka för min del..
Jag och Jess disskuterade det häromdan, vår bostadssitiuation, jag kom fram till att jag skulle vara mykt lyckligare om jag kunde få bo en bit bort från dessa bestar, lite avskiljt. Det bästa lösningen är att bygga ett flickhus. Ett hus för bara oss utan grisiga pojkar. Ett eget badrum och ett eget kök. Jag skulle älska det.
Det är plågsamt att nog att behöva arbeta ihop med människor man inte gillar, det vet nog alla, men något man måste  klara av här i livet. Men att dessutom behöva bo tillsammans med dom är fan inte kul. Inte alls. Frågan är väl hur länge jag ska klara av det.
Ikväll, liksom många andra kvällar går han på mina nerver.
Snart
Alldeles strax får det vara nog.

monday

För tidigt på morgonen..snart måste jag kila ner och jobba..måndag igen, fast jag har en känsla av att denna veckan kommer gå snabbt. Vi har mykt att göra. Igår var T o J i tyskland för att kolla på en grandprix häst..hoppas den var fin!
Tror det kommer nya hästar denna veckan också. 4 st om jag inte är helt fel på det, det ska bli kul med lite nytt här...
Sen är det ännu mer tävlingar denna veckan, onsdag och eventuellt lördag, fast inte helt säkert än.

Helgen var bra, inget spec hände faktiskt. Tänkte skriva lite mer sen men nu måste jag göra mig klar..!
Ha en fin dag!

Kärlek

donnerstag

Idag ska jag iväg på tävlingar, vi ska köra runt nio, bara en häst med idag, rätt skönt. Tig rider st.georg idag. Änsålänge ser vädert ok ut, men jag har ju hört hemska rykten om att det ska regna massor idag, man kan inte tro på allt man hör, eller hur?

Igårkväll slappade jag mest. Dom kom tillbaka vid halv7 igår. Så jag hjälpte dom undan med hästarna.
Nej, faktiskt. Gör dig iordning.

Kärlek

Tordag

Det ser fint ut där ute idag, blir nog ännu en fin dag. Får njuta av det för helgen ser inte så lockande ut.
Birgit var tillbaka igår, blev rätt förvånad när jag såg hennes bil komma körandes imorse. Hon jobbade halva dagen, kunde väl göra lite iallafall, verkar som om hon ev måste opereras, hm, vi får väl se.
Ridningen kändes jättebra igår. Hästarna var så duktiga så, speciellt Rocco, han som hade feta problem i tisdags. Han var verkligen motsatsen igår. Riktig liten ängel.
Fixade allt inför tävlingen idag, packade skåpet osv. Jess ska åka med idag, och jag imorgon.

Idag ska jag rida massa privathästar. Phu, aja det får väl gå
B fyller år idag med btw, vi köpte en kaka igår

mmm
ROCCO

Kärlek

mii

Då var det onsdag igen, tagit oss igenom halva veckan snart.
Det mesta gick som vanligt igår. Rocco var lite små vild bara, skyller det hela på klaus som longerade en vild häst i grimmar samtidigt som vi red. Han kan verkligen konsten till att gå en på nerverna. Iallfall, varje gång jag passerade hästan brallade den iväg, likså gjorde rocco, han är inte den som är den, om något kul är på gång hänger han gärna på.

Efter jobb körde jag och jess till frisören. Det var jess tur att klippa sig och jag agerade tolk, gick bra och hon blev jättefin i håret!

Min klänning som jag beställde till bröllopet dök upp i måndags, körde hem till Birgit för att häma den och passade på att prova en med en gång, öppnar dragkedjan, hoppar i den och sen föröker jag stänga den igen, men vafan??? DÅ ÄR DRAGKEDJAN I SÖNDER!!
Jag måste ha väldrens värsta otur..
Nu gör jag mitt bästa på att finna en lösning, typ lämna in den till någon som kan byta kedjan kanske..
Hm, aja

Imorgon och på fredag är det tävlingar, vet dock inte vad planen är än, får forska vidare idag..

Kärlek

Helgen som gått

I lördags var T o J iväg i tyskland för att leta efter nya hästar. Vilket betydde att vi var ensamma kvar. Inga problem, allt flöt på som alltid och vi var klara i tid på kvällen.
Jess och jag betämmde oss för att sitta ute i det fina vädert på kvällen dock förstörde robert våra planer ganske rejält när han satt sig med carlos och kollade på film nere i köket ( ??? ) har aldrig tidigare varit med om att dom suttit där nere o kollat på film, HÖGT var det dessutom. Efter att skällt på honom lite gav vi upp. kl 22 cyklade vi bort till chockladfabriken och drack kaffe och åt kaka för att lugna våra nerver.

Igår sov jag till 9 och sen gick jag upp o käkade frukost. Vid 12tiden körde jag och jess till steckborn och solade. Varm dag, lite mer än 30grader. Var där i några timmar sen körde vi o åt jordgubbar på vårt favotir café.
Nr vi  kom hem drack vi te och satt och snackade.

Nu, måndag igen, detta kommer bli en händelserik vecka, det känner jag på mig. Imorgon ska jag följa med jess till frisören och leka tolk. Onsdag tänkte vi fira birgits födelsedag litegrann. Torsdag är det dags för tävlingar, lika så fredag och söndag. Busy,busy.

Aja, nu ska jag snart ta och kila ner
Hungriga hästar!!

Kärlek

klart

Red klart mina hästar i förmiddags, inga problem att hinna med att rida alla när man har jess i stallet som alltid har nästa häst redo för en, hon är riktigt duktig!
Och det gick rätt så bra idag också, tig hjälpte mig lite med några. Det kom fönster-fixare imorse, dom satt i flugnät till oss alla, supercoola så nu kan jag sova lungt med fönster öppet om jag vill, utan att behöva vara rädd för att myggor,spindar och diverse kryp hittar in i mitt rum, HA!
Dock jobbade dom i mitt rum halva min lunchrast. det kan jag väl åandra sidan leva med.

I eftermiddags packade jag tävlingskåpet inför tävlingarna imorgon. Åker själv inte med på tävlingen men tig bad mig packa det iallfall. carlos ska åka med, han vill nog egentligen inte, haha. Jag vill inte heller, inte sålänge det är med louidir, han var riktigt dum på förra.

imorgon blir det lite klädshopping. MÅSTE hitta en klänning.

Kärlek

onsdag

Igår hände inte så mykt. Efter att gjort alla tänkbara misstag i måndags flöt tisdagen på väldigt smärtfritt. Tror vi alla hade en riktigt "måndag" denna veckan.
Aja, så var det med det.
Hade kund som kom flygandes från Tysklans idag, han som är tillverkare av Tig sadlar, henning. Porvred två hästar och sen åkte han tillbaka igen, rika människor kan.
Kvällen gjorde jag inte mykt, jess o jag stack snabbt och handlade efter jobb, sen lyssnade jag mest på musik hela kvällen, och försökte skype lite med moster som fyllde år. Däremot var teckningen inte riktigt med oss, vem skyller vi på? tysklarna såklart, alltid ska dom jävlas!

Nej, snart ska jag kila ner visst.
Btw, vi ska få 30* på söndag, WIIIIIHOOOOO!

Kärlek

Saker att göra när man har tråkigt 1:

Sortera bort russinen från müslin

bortglömd

Jag glömde bort min blogg. det kan hända när man har mycket på gång. Eller ja, jag har väl inte gjort SÅ himla mycket..
Tordags var vi och shoppade, gick väl inget vidare, hade hoppats på att hitta en klänning men icke! Blir till fortsätta sökandet och denna veckan är det winterthur som gäller.
I fredags tror jag inte att jag gjorde så mykt, tror jag och jess var ute och käkade eller nått. Lördag var det dags för hopptävlingar som T o J och jag var inbjudna till. Det var trevligt, käkade underbart god mat och drack gott. Sen kan väl inte påstå att hoppning är sådär himla intressant att titta på. Svenskarna var inget vidare heller..
Men men, på kvällen åt vi lite mer, robert ( en av mockarna ) lagade mat till oss alla. Blev lång och rolig kväll/natt, spårade ute lite i slutet men det är väl så det ska vara....!
Haha
Igår gjorde jag inte mykt, sov till 12, mötte upp jess vid halv 3 och då tog vi en promenad bort till chockladfabriken och drack kaffe/te. Sen tillbaka till stallet och drack lite mer te. Lite senare på kvällen bestämde vi oss för att sticka till pyfn och äta. Vi skljdes åt vid 6 tiden, slöade resten av kvällen och sen var det måndag igen.

Denna dagen har väl gått bra, varit precis som en vanlig måndag. Inte vidare intressant.
Den enda intressanta är att jag hittat ny favorit mat,, nämligen någonslags ost som är som små korn liksom. I varje fall är det skitgott!

Kärlek

torr

Igår hade vi lite kunder, det gick bra med alla, en av dom kommer tillbaka för 3dje gången idag, måste vara ett gott tecken. Men fan, det är en jättefin och trevlig häst, hade inte haft något emot ifall han kunde stanna lite längre..vi har ju några andra som gärna kunde bli sålda vid det här laget...
Efter jobb stack vi och handlade, jag har personlig vagnkörare, jess, gjorde mitt shoppande så mykt lättare, haha stackarn fick nästan jaga mig när jag stressar igenom affären. Sen när vi kom tillbaka  laga vi mat, lasagne, eller ja, vi värmde upp den, jess värmde den, det blev gott. Hade en trevlig kväll.
Ringde familjn på kvällen som befann sig på student hos min fina kusin, GRATTIS igen! Du är befriad Paula!! :)


Imorse vaknade jag av en jävla fluga om kröp på mig. AAAAAH
Sen när jag precis skulle börja på min frukost hör jag att ludi satt sig på vattenkoppan, jag kan inte fatta hur jävla dum han kan va!! så jag fick springa ner för trapporna och skälla på honom lite.


Nu, ska jag göra mig klar. Blir nog en bra dag, känner det på mig!
Ikväll blir det shopping, måste hitta något att ha på mig på lördag när jag ska på hopptävlingar och jag måste hitta en klänning till bröllopet..

Ciaó
Kärlek

onsdag

Var en bra dag igår, en vanlig dag. Lagom mykt att göra. Fint väder.
Onsdag idag, redan. Tiden den går så fort...!
Har kunder på två hästar kl9 så jag börjar nästan dagen med att fläta. Har redan varit nere istallet en gång, för ludi den dumme hästen sätter sig på vattenkoppen, så att ledningarna gnislar och han får vatten i röven, förstår mig inte på honom..

Brigit var inne om igår, hon hade varit hos läkarn igen, verkar som om hon blir borta minst två veckor, hon sa till mig att hon inte kunde vara tillbaka i vårt arbete förrän om 4-6 veckor, det är lång tid.
Kan säga att jag är glad att vi är så pass många som arbetar nu, annars hade det varit en riktig pest.

Aja, ska dricka upp mitt kaffe, sen göra mig klar..

kärlek

RSS 2.0