Onsdag

Jag bara njuter förtillfället. Det går så bra. Jag ska ta vara på denna känslan och tiden för jag vet att det kommer dagar när allting känns pissigt. Men just NU är allt på topp!
En lite bättre känsla från ena dagen till den andra.
Mitt svarta stora sto gick kanon idag. Hade mykt mer respekt för mig redan från starten och öppnor,slutor och byten satt så mykt bättre. Fortsätter hon gå såhär blir det inga problem att visa henne på fredag.
Red red ute idag,det var första gången i år som jag red på den fina utebanan. Han var laddad och superfin och travade som aldrig förr! Gud vilken häst det är! Skulle behöva vinna pengar eller fixa en sponsor! Mitt stora hopp är att han blir kvar ett bra tag till iallafall.
Hann med två till innan lunch och har två kvar i eftermiddag.

Imorgon tänkte vi köra till ridshopen i tyskland över lunch, jag behöver få måttbesällt ett par nya ridstövlar, mina börjar ta slut nu. Har en del andra små grejer jag skulle behövt inhandla också..mm så får det bli!

Nej, nu ska jag vila upp mig lite till innan det är dags att jobba igen.






Tisdag.

Intressant dag, konstig dag. Birgits sista dag.
Allt flöt på som vanligt i förmiddags, tiden gick snabbt och jag spenderade i princip hela förmiddagen i sadeln, där jag trivs bäst. Gav mig ut på årets första uteritt, i sällskap av ludi,larry och jurg. Häsarna skötte sig väl och solen sken lite på oss, härligt.
väl tillbaka var det bara till att få fart allt. Red gick jättebra, red honom med kandar idag. Tig berömde mig och tycker jag gör ett bra jobb med honom. Fick hjälp med svarta stoet lite idag, har kunder på henne på fredag, det gick bra och hon gjorde fina byten åt båda hållen.
"Hingsten" som inte längre är en hingst var också helt ok att rida. lite bekäm av sig. Andra gången jag sitter på honom, han kan nog bli rätt fin.
Sen körde vi till resturangen i pfyn och åt lunch, birgit jag och jess. super gott.
Efter lunch red jag först brentino och under tiden hade jag turen att få eurostar iordning och framskrittad a jess, jag behövde bar sitta upp och trava honom 10min. lyx. Han har kommit in från lösdrift och ska sättas igång igen.
Sista ut idag var jamila som jag red för första gången igår, Då dödade hon min högerarm, har aldrig varit med om något liknande. Idag var hon mykt myk bätttre, tack gode gud, om jag ska klara av att rida henne 4 gånger i veckan..

Efter jobb drack vi öl allihopa tillsammans. Märkligt, trevligt och gott på samma gång.
Hm, vi får se hur allt blir nu, framtiden blir spännande.

Förester så är hemsidan uppdaterad nu.

lenherr-sportpferde.ch



Måndag

Pigg och bra start på veckan. Kände mig laddad imorse. Konstigt nog.
Vädert gör sitt till, bara måste nämna det igen eftersom det gör mig så mycket gladare och lyckligare, man får mykt mera kraft och energi!
Började med att rida Red imorse. Han gick kanon, var riktigt fin och jag hade en bra känsla, för att vara måndag.
Dom andra jag hann med innan lunch var också helt ok. Red en "ny" privathäst för första gången. Ägaren var och kollade och nu ska jag börja rida henne 4 gånger i veckan, hemsk liten varelse men jag hoppas det blir bättre med tiden.
Efter lunch red jag brentino och han gick förvånantsvärt bra idag. Sen hann jag med rubilessa lite också- hon är som hon alltid varit.
Efter jobb passade vi på att dricka en kaffe innan solen gick ner, första gången vi kunde sitta ute i år..! Underbart

Hoppas ni snart får känna på våren där hemma också!
Kärlek

Jättelängesen

Jag är tillbaka igen, försöka att uppdatera lite igen för er som orkar läsa om mitt liv.
I torsdags kom jag tillbaka efter en veckas semester i sverige, var som alltid riktigt kul att se alla igen. Fick mykt tid till att umgås med min bästa vän vilket jag verkligen saknat! Synd dock att mina systrar var tvungna att jobba varenda dag långt långt borta, men jag hoppas att ni kommer när om en dväng och hälsar på!
Pappi hade semester hela veckan och vi åt nybakade bullar till frukost varje dag och degade i soffan, perfekt avkoppling!
Mamma slutade tidigt och kom hem kring lunch varje dag så vi hann också ses mykt.
Hade en härlig vecka hemma, längtar såklart till sommarn när alla är lediga och vi kan grilla varje dag.
Det blev äntligen dags för den stora festen, och den blev enligt mig, väldigt lyckad! Hade sjukt kul!

Resan tillbaka till schweiz var rätt lång och dryg, föreseningar och stress för att hinna med tåget till frauenfeld gjorde mig rätt arg, men efter många timmar nådde jag mitt lilla hem igen.
Jag var rätt trött dagen efter, ingen vidare sömn inte. Ridingen den dagen gick väl sisådär. Mina stövlar hade inte kommit tillbka från lagningen än så jag fick låna tigs + att jag red i nya sadlar, jag skyller min dåliga ridning lite på det, haha.

Igår var det fotograferings dags, det var kul, jobbigt, krävande och coolt. Det är häftigt att få sväva fram i ökad trav och galopp, bilder blev också helt ok och det känns ju kul!
Det var en LÅNG dag. Blev aldrig någon tid för lunchpaus, så vi jobbade 11timmar med en halvtimmes frukostpaus, ja, vi var trötta sen.
T o J bjöd med oss ut på middag på kvällen, uppskattades väldigt, sen när vi kom hem däckade vi båda två.
Idag känner jag mig fint utvilad! Solen skinner och våren är här!
Det gör en på himla bra humör, eller hur!

Vi hörs







Söndag

Igår tävlade jag. Bara en liten tävling men det var Desperados första. Han var lite busig och jävlig men det var mest kul, han kunde ändå skärpa till sig rätt bra imellan. När det väl var dags och vi passear dommaren, han frågar mig om jag är redo och jag svarar ja, i samma ögonblick sparkar desperados bakut från ingenstans, haha, jag kudne bara skratta, under själva programmet skötte han sig fint, han blev lite bakom hand ibland och visade inte direkta mellan gångarter, men jag var nöjd ändå, man vet till nästa gång, om det blir en nästa gång, vad man ska göra annorlunda och jag vet att jag kan ha honom lite mer taggad då.
Det slutade iallafall med en 2dra plats och 67%.

Här är filmen:

http://www.youtube.com/watch?v=uYE5-shwrzM


På kvällen gick jag och jess ut o åt sen slutade vi på vårt café. Blev ingen sen kväll men vi båda kände för att åka hem och få sova :)
Hade en riktigt efterlängtad sovmorgon!
Vaknade strax innan 10 och har slöat hela morgonen. Tvättar och städar. Ska packa lite också :)
Nu käkar jag digestiv kex och dricker kaffe.
Ha en fin söndag!
Ses snart!
















några dagar

Igår efter någras dagars hårt arbete tog vi  oss iväg från stallet för ett slag och begav oss till lago i tyskland för shopping. Finns det något som botar en efter en dålig dag på jobbet är det just shopping. Terapi.
Jag letade och letade efter presenter till mina fina systrar men åkte hem utan några alls. Vet ni, vad sägs om en shopping dag tillsammans när jag är hemma? Då bli alla nöjda och glada? :)

Det töar, snön är snart borta, det gör mig lite extra glad.
Den här senaste veckan har verkligeheten börjat komma i kapp oss lite, jag och jess har insett hur mycket arbete vi kommer ha framför oss om vi förblir endast 4 anställda. Vi insåg att det inte kommer gå ihopa, vi väntar och ser, sen får vi nog be om nåd. Förtillfället är det inte för mykt, men då ska vi tänka på att vi har 5 tomma boxar som ska fyllar i nästa vecka. Då blir det busy busy.

Aja, det går bra annars, hästarna går kanon och jag är supernöjd med dom.
Idag har jag och red övat på galopp-piruetter. Han gick riktigt bra idag, gud vad jag gillar den hästen.
Sen hjälpte tig mig med absolut, jag måste visa honom i nästa vecka och vi försöker fundera ut en bra plan för honom. Han är en riktigt latmask, eller han  är för intelligent också har han glömt bort hur man har kul. Som planen ser ut nu ska jess leka runt på honom en dag, jrg dagen efter och sen blir det min tur att försöka få till alla st.georg rörelser på ett eller annat vis. Det är en plan, vi får väl se hur väl den funkar..!
Imorgon startar jag och litän i den lilla dressyrtävlingen som anordnas, han gick kanon både igår och idag, så jag hoppas det ska gå hyffsat imorgon :)

Pratade med t om att beställa en sadel, dom ska fixa en till mig för ett mykt bra pris :) ohyes

Har glömt säga hur glad jag är för min syster skull, som hittat ett förhoppningvis riktigt bra jobb!
JAG ÄR SÅ GLAD! :D
Jag mår bra när hon mår bra.

Ikväll ska vi laga tacos med carlos och dricka vin.

Måndag

Men då var det måndag igen.
Idag berättade T o J om den nya nyheten, att birgit sagt upp sig, just nu är hemma sjukskriven och ev inte alls kommer tillbaka. Dom tänker inte försöka hitta en ersättare för henne utan det blir jag och jess mot världen. Den ska nog gå bra ändå, mycket riding osv. Jag tror det ska bli bra, eller, det kan väl inte bli bättre för varken mig eller jess, det är ju detta som ger en en riktig chans till att utvecklas. Jess lovas mykt riding och jag lovas mykt tävling, hoppas det blir bra.
Hårt arbete men det är bara bra!



Åh föresten, kollade nyss på väderprognosen för denna veckan, från o med imorgon ska det blir + grader!! :D

RSS 2.0