Lördag

Det är något med mig just nu. Jag bara sover och sover. Tungt. Idag hann min klocka ringa en halv timme innan jag vaknade, är inte det lite skrämmande? Jag blir iallafall rädd för mig själv. Jag måste ha sovit så djup så det finns inte. Nu har jag kommit fram till att jag ska ändra min alarmsignal och ha olika för varje dag och riktigt höga ska dom vara.

Jag hade som tur var en halvtimme att göra mig klar på och hann även äta min frukost. Annars hade min start på dagen blivit förfärlig. Märks tydligt när man är en mindre på morgonen, vi var inte klara med allt förrän strax innan 9 idag, okej då hade vi ioförsig också gjort Chica redo för tre-årstest.
Vi har fått många nya inackoderingar, igår kom tre nya hästar och idag kom en ny. Ägeran hade varit så snäll och bakat en kaka till oss. Satt förträffligt till kaffet kan jag lova.

Red på som vanligt under förmiddagen, vi var lite sena i vårt schema. Där massor av folk  jag aldrig sett förr som kom springandes hit o dit i stallet. Lite stressig förmiddag. Hästar gick okej.

Har 2 eller 3 kvar att rida i eftermiddag. Som tur är har jag sovmorgon imorgon så jag kan lätt slita ut mig riktigt ordentligt idag. Ikväll händer inte så mycket, tänkte kolla på någon av filmerna jag köpte igår.
En liten halloween-fest hade väl inte varit helt fel..men men..

Hoppas på dåligt väder imorgon så jag bara kan ligga inne utan dåligt samvete.





Vi hörs

Tschüssli

Fredag

Min gud, den här årstids-omställningen den tar verkligen hårt på mig. Jag har blivit så trött att varje dag denna veckan har jag gått och lagt mig vid nio. Igår redan KVART I nio. Men eftersom jag sover så gott hela natten så behöver min kropp nog det. Haha, men visst känns det lite löjligt när man inte ens kan se klart en film som börjar kl 20. Halv nio känns mina ögonlock tunga som betong och precis ytterliggare en kvart orkar jag stå ut.

Idag är det inte alls så fint väder som dom andra dagarna denna veckan. Men jag har trots det ridit ute hela förmiddagen. Tig hjälpte mig med Danton och han gick väl helt okej. Bara till att jobba vidare med honom nu, det är kul om han får stanna kvar över vintern och att jag sen kanske kan hinna få ut honom på någon tävling nästa säsong :)

Har Remy kvar att rida i eftermiddag. Ser väl kanske inte jättemycket framemot att skumpa rundor på honom direkt efter min delikata lunch, men vad gör man inte :) Idag blev det min absoluta favorit rätt, pasta&pesto.
Ska dela med mig av mitt recept:
Koka pasta och blanda i peston, sådär nästan äckligt mycket. MUMS!
Det är ju bara så gott.

Ikväll har jag det jag minnst tycker om att göra framför mig. Mat handla. Buhuu..Hoppas där är en bil ledig åt mig, annars faller det på det helt enkelt..tråkigt

Något bra på tv ikv? Kanske någon halvbra dubbad film?

see ya

Tordag

Hejhejhej
Vad denna veckan gått snabbt och jag längtar som vanligt efter min sovmorgon på söndag. hehe

Haft tillräckligt mykt att göra i förmiddags, varit rätt upptagen, hann rida 4 hästar. En av dom var fina Absolut, som hade lite mer respekt för mig idag, han gick mykt bättre.
Lilla danton kämpar på som alltid, han är en trevlig liten häst.
Remy var lite små dum, han är en sån som ser spöken i hörnen vissa dagar, helst av allt ska man bara ingorera honom och göra något annat, och det går till en viss gräns, men idag ville han knappt gå nära stacketet, då blev jag lite arg..och det hjälpte,han skötte sig fint ett tag, men sen tog han sin chans på slutet när jag skrittade av honom, jag var snäll o gav honom lång tygel för jag trodde han dummat sig klart för dagen, men PANG gör han en jävla helomvändning i 190, hade det varit för ett år sen hade jag glatt legat på marken, men inte denna gång.HA!
Dessa hästar..
Tino var som alltid,lat.

I eftermiddag ska jag och birgit rida ut en sväng. Med perle o nyklippte luudi. Solen skiner även idag så jag ser verkligen framemot det..!

Lagade kassler med potatismos till lunch, men köttet var inge gott så det slutade med att jag bara käka mos, men massor av ketchup. Ketchup är lösningen till allt.

Ikväll gör jag inte mykt. Städar lite som vanligt, dricker te, kollar på dålig tv, pratar med familjen och sover tidigt.

Livet är bra fint ibland. Känner mig riktigt lycklig idag. Folk är trevliga. Hästarna gör mig så glad.
Det finns inte mycket som kan förstöra mitt glada humör :)

Kärlek

Onsdag

Red som vanligt i morse, hann med alla utom remy, så honom ska jag rida i eftermiddag. Danton var duktig idag, även om han fick uppleva något nytt o läskigt, nämligen en skenande häst i 190 som kom galopperandes emot honom, passera honom, och fortsätte sen iväg, det enda danton gjorde var att stå helt stilla, i chocktillstånd, men ändå det där är vad jag kallar en duktig häst. Sen skyndad vi oss in i stallet, jag tyckte inte det kändes nödvändigt att utmana ödet för mykt. Fick rida absolut idag, tig hjälpte mig en stund med honom, han kräver hårt arbete, jag känner mig som en liten räka uppe på hans rygg, fast det gick väl ändå ok. Hann med brentino där en sväng på morgonen också.

Jag är med i tidningen, bara en liten rad skriven i en text o sen har dom resltaten med, coolt, haha

Händer inte mykt mer idag, b är ledig i em, tig ska göra en film med lesuix innan dom bygger hinder i ridhuset, ludi ska klippas, remy ska ridas..o ja, sen allt annat som ska hinnas med varje dag, kan bli en lång em?
Tänkte iallafall ta en snabb sväng bort till volg efter jobb, inhandla lite joggi.



Vi hörs

Tisdag

Så, då var även denna dagen avklarade, ser  framemot att sova kan jag lova,kännt mig lite extra trött i eftermiddag. Det var rätt lugnt  åandrasidan. Birgit o jag var ute o skrittade en lång rudna i det fina vädert, mykt skönt o avkopplande. Hästarna sköttes sig jättefint
Var klara i god tid också. Men FAN jag kan inte lösa mitt lilla video-problem, nu har jag fått med mig hela videokameram upp på rummet o tror ni då inte att sladden inte passar i min dator, suck, jag blir så trött. aja, nu vet jag inte mer vad jag kan göra, ni får se när jag kommer hem helt eneklt :)
Hade kunder som kom flygandes från england idag, för att kolla på absolut  först o främst men dom fick även ta sig en titt på lesuix. Efter att ha provridit absolut ca 5min insåg han att hästar inte var tillräckligt snabb för honom o lesuix var för liten, tänk att resa så bara för en häst, där är pengar inget bekymmer..! haha
Dom störde iallfall min lunch, eller nästan, för jag satt o vänta på att dom skulle kalla ner mig o behöva min hjälp, men så blev det aldrig, ingen liten powernap för mig inte. Åt min pumpa-soppa i 190 medan jag pratade snabbt med mamma på skype. Och där stressade jag helt i onödan, aja..

Som sagt, jag är lite små trött, vi hörs imrgon då,
Här är iallfall lite suddiga bilder från tävlingen, haha, bättre än inget andrar jag :P Ni kan ju försöka skapa er en känsla om hur det såg ut, bli bara inte besvikna när jag sen visar filmen haha...



















Lite ångest

Jag har en veckas semester kvar att ta ut. En HEL vecka
Jag kan också få betalt för den istället, om jag vill..
Hade inte planerat att åka hem förrän till jul, kunde inte låta bli att gå in o kolla vad reorna kostar..så visst känns det lite jobbigt när man hittar resor hem under 2000kr..


Måndag

Efter att ha spenderat hela dagen i sängen igår kände jag mig väl utvilad imorse och redo för en ny vecka.
Red lilla Danton på morgonen som först ut, gjorde inte mykt med honom idag, han var fortfarande trött sen tävlingen stackarn, så han fick bara röra lite på sig :) I eftermiddag ska han få gå ut i hagen några timmar.
Sen red jag Remy och han känns bara bättre o bättre, han börjar bli riktigt avslappnad och fin i sin förvändagalopp nu och arbetar i en mykt bättre form. nöjd. Sen hann jag med luuudi innan lunch, han var pigg o glad, försökte dra iväg o busa med mig på ena långsidan i galopp, körde upp huvudet o satt av, haha, kunde inte mer än skratta...!
Har min favvo kvar ( eller inte ) tiiino i eftermiddag. O det var det för idag.





Andra klassen blev filmad i lördags och Tig ska lägga över den på skiva till mig så jag kan visa er :)

Saknar er idag


Lördag

Det måste ha hjälpt att ni hejade på mig hemmifrån. För dagen gick över förväntningarna om man säger så..!
Jag jobbade som vanligt på morgon o sen gjorde jag vid danton för tväling, packade alla grejor o sånt, dom spelade till och med en abba låt på radion, det såg jag som ett tecken. Vi körde strax eftr nio och det tog väl sådär en timme drygt att köra. någonstans när gränsen till österike bland massa berg låg tävlingsplatsen. Väldigt väldigt vackert var det, och vädert var jättefint. Så starten på dagen var bra. Vi kollade på sandra en inackorering från stallet som också skulle tävla, hon har rätt nyligen köpt en av hästarnr från oss så det var spännande o kul att se. Han skötte sig jättebra. Sen blev det dags för mig o danton, j ledde mig runt framridningen några varav för att vara säker på att jag skulle bli kvar på hästen, han var rätt spänd till en början med efter en tid kändes han riktigt fin, utan några försök till att skena iväg med mig. Blev en rätt lång framriding, han behövde verkigen det, få se allt o känna sig lite tryggare i miljön. Det blir vår tid att gå in i ridhuset och showa, han var en riktig dröm där inne, han kollade inte på något, varken domarbord eller läktare, var riktigt uppmärksam genom hela program och lyssnade på minsta hjälp p förhållning från mig. Han får verkligen högst betyg från mig. Vi var alla väldigt stolta över honom efter fröta klassen och sa att oavsett poäng så är vi helt klart nöjda.
Jag red bland dom sista i klassen och mitt resultat (man får inte sin kritik förrän klassen är slut) hann inte komma upp innan pris utdelningen så ni kan väl tänka att jag blev minst sagt chockad när dom ropar upp mitt namn först....( !! )
Red på 65% och det var fin kritik rakt igenom. Sandra blev även placerad, hon kom 5a..!
Phu, nu kunde jag slappna av lite för första gången på dagen. Satt o käkade lunch o drack lite i kaffeterian och sen blev det dags att ladda om för nästa klass.
Denna gången hade danton verligen fattat hur allt gick till, skrittade runt honom en lung stund på långa tyglar och han avslappnad o cool, som vilken rutinerad tävlinghäst som helst. Red inte fram sålänge, kände att han var lite trött o så. Han var även jättefin denna gången, lyssnade fortfarande jättebra även om jag kunde känna att han var lite tröttare, han gjorde tre fina travökningar, fina 10m volter både i trav o galopp, däremot snubblade han kanske 3 gånger på samma ställe på kortsidan, haha, kunde inte mer än skratta lite åt honom, stackarn :) Hade ett litet misstag i detta programet, en lite förtidning övergång, men vad gör det?
I slutändan hamnade vi på en andra plats på 63%, åkte hem och var världenslyckligast och tänker vara det några dagar till :) Är stolt över min lilla bebis som gjorde en så grym tävlingsdebut, han kommer bli en kanonhäst...!

Är lyckligt lottad som får åka på tävling med T o J, två professionella ryttare som kan hjälpa, coacha och ge mig alla små tips man kan tänka sig.

Idag, söndag, har legat inne o ätit hela morgonen, vädert är lite små taskitigt vilket är rätt skönt, det är en perfekt ursäkt till att bara ligga inne :)

vi hörs

Kärlek

Fredag

Lite tomt och ensamt är här.
Det leder i sin tur till att jag skapar ett större beroende av att städa. Ställa iordnong och organisera , ALLT.
Nu snackar vi inga  stora ytor. Jag har trots allt bara mitt lilla shyffe. Men det går ju att göra SÅ mycket här.
Igår fick gardroben sig en omgång, sorterat allt efter färgordning. Idag efter att jag varit o handlat gick jag vidare på kökskåpet. Ingen färgordning där inte, bara ordning.

Fick verkligen till en riktigt bra vecko/månads handling idag. Nu har jag nog så jag klara mig ett par veckor framåt. Mitt lilla frysskåp består till störtsta del av bröd. Massor av bröd, mest för att jag är för lat för att gå o handla på vardagar, då tänkte jag att om jag då fryser in några bröd har jag ju så jag klarar mig ett tag.
Nöjd med min shopping.

Ikväll har jag fixat lite istallet, förberett inför morgondagen. Imorgon gäller det. Jag Hoppas, hoppas hoppas det går bra, jag tänker slita som ett djur för att prestera mitt bästa. Hoppas jag för danton på min sida också, svårt att säga efter som det blir hans tävlingsdebut. T o J har sagt att det kan gå hur som helst, dom vet själva hur det är med unghästar och att jag inte behöver känna någon press. Men såklart gör man det ändå. Jag vill ju att dom ska bli nöjda..fan..jag hoppas det inte skiter sig totalt. Hade behövt min hästviskare här, johanna, vart är du?
Och en mentalcoach. Brukar inte känna så mykt press när jag tävlar, men nu har det gått så lång tid,och i ett annat land, snikna folk som ska titta på en, bedömma en, alla vet att man är från ett annat land, att man kommer från lenherr.sportpferde...men nej, känn ingen press.

Nej,nu ska jag sova på saken..
Snälla, håll tummarna för mig..!

~~


Tisdag

Så, då var man tillbaka igen. Har haft en underbar helg i oslo med Johanna, hunnit med många fikor, lite shopping och massor av prat. Precis vad vi behövde. Fick se lite av oslos fina platser och besökt moes arbetsplats Zara, som för övrigt är min absoluta favorit affär. Vi har druckit vin, suttit ute, varit på hemliga uppdrag och tagit massor av promenader. Varit på bio, åkt med tricken, skrattat och fikat lite mer. Det har varit undrbart, precis som jag väntat mig. Bästa nyheten av alla var att Johanna också kommer hem till jul, hur kul är inte det!

Igår kväll kom jag iallfall tillbaka till mitt lilla land igen. Lite trött o sliten efter flyg o tåg-resor.
Mitt rum var ISKALLT när jag öppnade så värmen åkte upp  på max. Hann inte med så mykt mer, packade upp lite, ringde famlijen, kände mig lite ledsen så jag gick o la mig.

Här är allt  som när jag lämnade, var ju trots allt bara borta en helg, kanske möjligtvis lite kallare än när jag lämnade.
Imorse åkte familjen england tillbaka hem igen. Och t o J har begett sig till tyskland för att kolla på nya hästar. Jag flyttar upp i huset med shiela dessa två dagar.

Nu är här rätt tomt, ingen syster kvar..måste tvinga mig själv till affären idag o handla, hm, hur kul är det?



Kärlek

Onsdag

Om det var kallt igår är det om inte kallare idag. Fyfan. Jag hatar kyla, det värsta är ju att det lär bli kallare o kallare med tiden, bara till att ta o vänja  sig..! Inhandla lite mer tjocka kläder kanske. Idag kom beställningen från njdja o hon kommer över o lämnar det lite senare ikväll :) Ska bli kul o se om det passar o är lika fint i verklgenheten som på bilderna. Hoppas hoppas.

Fm var kall men gick bra, gick snabbt o smärtfritt.
I em ska vi ryckta lite hästar o så. Sen är det elin sista kväll så vi tänkte gå ut o äta. Det blir nog nice.
Har käkat pastapesto idag, längesen sist, GOTT

Nej, om man ska göra något annat då..

Kärlek

Tisdag

ännu lite kallare  imorse. Jag sover fortfarande med öppet fönster, så det första jag gör på morgonen är att stänga det o starta mitt element på högsta värmen, kanske dax att stänga fönstert på nätterna nu? Det är ett litet problem med att ha en öppenplanlösning som jag har, jag vill ju gärna ha det kallt när jag sover men när jag går upp på morgonen ska det ju helst vara härligt varmt, annars vill man ju inte stiga upp..hm, vilket problem.

Iallafall har det gått bra imorse. Helt ok, solen har varit framme så det var riktigt härligt att rida på utebanan, man får passa på nu så länge det går, ridhusperioden blir ändå så lång sen. Elin red på danton idag, han har blivit då jävla fin! Kul att se någon annan rida honom ibland och se att vad man lärt honom faktiskt funkar med andra också, och att han är relativt lätt att rida.

Käkade mackor till lunch idag..haha. Oj vad jag redan kan känna att jag är påväg tillbaks till mina dåliga matvanor..but im still alive! :)
Har jag tur kanske Johanna lagar något smaskigt norskt åt mig :)

Ikväll har jag kvalitetstid med sis, viktigt nu, vi har ju inte mångadagar kvar tillsammans.. =/
Som tur är blir det bara två månader tills vi ses igen!









Kärlek

Söndag

Helgen som redan gått. Igår visade jag danton för kunder, dom som var här för någon vecka sen. Denna gången kom hon med sin tränare. Danton som skötte sig riktigt exemplariskt i fredags fick ett enkelt lite förberedelse-schema. Han var något fräsh igår om man säger så, när jag visade honom tyckte jag han kändes riktigt fin, där var lite tryck i honom, lite för mykt visade det sig senare. whoops. haha. men sånt kan hända, det var ju inte så att han var elak eller att någon skadades, men han lyckades skena iväg med den 2 m långa tränaren och den eventuella köparen, båda fick sig en lite åktur..men som sagt, han är bara en liten bebis på 4 år. Så visst har han rätten att vara lite busig ibland :)
Vi får väl se om han lyckades skrämma henne eller om hon fortfarande vill ha honom, hon kommer isåfall få en kanon trevlig häst.

Igårkväll körde elin o jag till frauenfeld för att testa ännu en pizzeria, dom hära fick iallafall högsta betyg från mig, supergoda!Elin vet jag inte? hon är lite mer kritisk när det kommer till det här med mat. Jag tycker om allt. :) Nu förtiden kan jag kalla mig själv för en all-ätare och en överlevare :)
Efter den goda maten gick vi till favvo-cafét och det blev två kaffe för min del o två drinkar för elins del.

Vaknar strax innan 8 idag. Tog ett beslut om att köra till bürgi för att handla frukost. Var först där, när gardinerna drogs upp var jag den första att springa in genom dörren, hehe.
När jag kom tillbaka 5 min senare kände jag helt enkelt inte för att sova mer. Elin o jag hade bestämmt frukost kl 10. Jag drack kaffe o kollde lite på tv.
Sen blev det god frukost med gipfeli o zopf. mums






Det var tyvärr inget strålande bergsväder idag så vi körde o tog en kaffe o åt glass istället, inte helt fel det heller
Blev en slapp dag, tvättat lite ikväll, kollat idol, druckit lite champis

Jobbar en kort vecka, på torsdag åker elin tillbaka till sverige =/ som tur är åker jag till mien skätt redan dagen efter o ska spendera en underbar helg där!

Jag är trött ikväll. Fick inte sovit ut som jag behövt tror jag, men vad gör det! :)

Fredag

Nästa sista tidiga morgon och sen får vi sova ut, som tur är tycker jag normalt sätt inte att det är så jobbigt att gå upp på morgonen, jobbigare att gå ner efter lunchen.
Idag har det gått bra. Kunderna som kom på danton för ett tag sedan kommer tillbaka imorgon igen. Tig satt upp på honom snabbt idag efter att jag ridit honom en stund, bara för att checka av, phu, som tur var hade hon ingen kritik utan tyckte han blivit mykt bättre och att jag gjort ett bra jobb med honom, liten lättnade var det allt.
Dom andra hästarna jag ridit har också gått bra och i em ska jag o elin rida ut en sväng om vädert håller i sig. Det har sett lite mörk ut på sina håll. Skulle vara avkopplande iallafall.

Ikväll kanske vi sticker till frauenfeld o tar en fika, om bilen är ledig o sådär

Nu är jag mätt efter lunchen. Vita korvar o stuvade makaroner, tänk att till o med elin kunde äta lite korv

Kärlek

Tordag

Idag var Birgit tillbaka från semesten, ibland är hon lite spec, lika mykt som jag gillar henne så kan hon gå mig bra på nerverna. Aja, skitsamma.

Ridningen har gått mykt bra idag, haft en riktigt bra känsla o fått beröm både från tig och mrs.domare som varit o ridit idag. Danton som jag tyckte tog ett steg tillbaka är nu back on track igen och blir bara bättre o bättre, hoppas det håller i sig nu tills tävlingen och framför allt att han inte blir såld innan.
Min lilla fina luuudi var åsso otroligt fin idag, en bra dag som sagt. Dom andra var också helt ok

I em kommer en famlij från england hit sina två hästar o ska vara här o träna för tig i två veckor. Alltid spännande med lite nytt folk, eller jag träffade ju dom förra året också. Men ändå

Ikväll tar vi oss en sväng till tyskalnd tror jag, kolla om jag kan hitta en resväska o elin ska leta vidare efter skor till sina små problemfossingar

Idag är det bara en vecka till sis åker hem till sverige igen. Tråkigt, tack goda gud åker jag redan dagen efter till johanna i norge. Ska blir så otroligt roligt att åka dit, kvalitetstid, bara hon o jag, ta igen en massa som vi missat det senaste ett o ett halvt året som gått. Man saknar sin bästa vän!

Sen är min tillbaka i schweiz igen, ensam, ingen syster som håller en sällskap och lagar middag till en, ingen man kan kräka av sig allt man kan till på svenska. Blir tomt..! :(

Nej, får  inte tänka på det nu, får njuta av sista veckan vi har tillsammans, och sen träffas vi till julen igen!

Nu ska vi snart ner o jobba, eller, elin ska få jobba med perle, hehe...

Kärlek

Onsdag

Glömde ställa min kl igår kväll. Vaknade av att elin knackade på min dörr imose, kan ju vara glad att hon fortfarande är här annars hade jag försovit mig fettmykt.

Någon har tagit sig in på min feja o snyltat min lösen. Sen skickat massa skit till typ, alla mina vänner, man får inte göra så. SÅ, om ni fått ett märkligen inlägg från mig om viktminskning, klicka inte inte på länken givetvis.
Haha, sånt händer alltid mig.

Idag har jag o danton varit på lite äventyr, ni vet, vi är anmälda till en tävling om några veckor, så nu övar vi miljöombyte, vi red ner till grannarna en liten bit härifrån också red jag på deras utebana, han skötte sig galant, en duktig lite påg är han..!
Sen hann jag med brentino innan lunch också, det var väl det.
En lugn onsdag, jag o elin ska faktiiskt ( hör o häpna ) rida ut en sväng nu em, det är fantastiskt underbart väder, närmare 25* idag..! Vilken höst vi har haft..! Har hört att det inte lär vara så länge till, redan imrgon ska det vara pissväder, så det gäller att ta vara på dom fina dagarna

Inte mykt mer på g idag, blir en slöekväll precis som igår.








Ciaó



Tisdag

Början av veckan, då händer inte så mykt intressant. Dagarna bara rullar på på något vis. Kvällarna tillägnas inte åt något spec, tidiga kvällar. Igår låg vi o kollade på idol. Blev lite sura när vi insåg att käraste jon snubblat på målsnöret. Glada över fantastiska Erik o Mariell. Sen sov vi
För varje morgon som går kan man känna att hösten mer o mer tar för sig, svalt, det är vad det är. Perfekt temperatur att jobba i, inte för mykt svett liksom.
Hann inte med mykt i förmiddag kändes det som. Hann rida en innan vi hade kunder kl 11, resten av tiden gick till att fläta o fixa. Har därför en hel del kvar i em. Visade en av hästar idag, han gick helt ok, kunde varit värre, fick även till ett helt ok byte på något vis.

Aja, får se om det blir en tur till affären efter jobb, vi skulle behöva, men orkar vi?

Kärlek

Måndag

Måndagmorgon, precis som för många andra känns det lite extra tungt att stiga upp på morgonen. Hade gärna legat kvar en stund till idag, det var kallt på rummet o mörk ute..brr....
Men det är bara till att sparka sig själv ur sängen och sätta på kaffet. Sen, går det mesta av sig själv.

Fm, har gått bra, red remy o fidelius, båda två gick bra, fick kämpa ordentligt med Remy, han kräver en riktigt stark sits, så det blev ett svettigt första pass för min del, men fick igenom vad jag ville och det är ju huvudsaken. Fidelius var riktigt härlig o avslappnad idag, gjorde bara lite lösgörande arbete sådär. Sen red jag o J ut en runda, duktiga hästar som uppförde sig mykt väl.

Har lite besiktningar på hästar i em, veterinären ska väl dyka upp snart tror jag. Vet inte om dom behöver nån hjälp med det, annars tänkte jag fortsätta rida. Samlar lite energi nu för Brentino finns kvar på min lista..phu...

Ska kolla klart idol avsnitten idag, det är väl det mest spännande som händer ikväll, måndag är rätt slöa dagar..

Nej, men vi hörs

Helgen, wow

Lite uppdaterning från helgen.

I fredags flyttade jag och elin upp i huset, t o j begav sig kring lunch tid och sen var vi lämnade med ett gigantiskt hus och tre små hundar, en söt, en gamal och en aggressiv. Lovely.
Direkt efter jobb körde vi till frauenfeld och handlade mat för att klara helgen samt besökte en ridsportsaffär där vi sett en jättesnygg väst till elin. Den passade perfekt men det blev inget köp denna gång, vi ger oss dit igen i veckan o köper den tror jag.
Därefter körde vi hem, duschade och hade lite kvalitetstid med hundarna, sen körde vi till en pizzeria o åt kvällsmat.
Hemma igen vid halv nio, slappade framför tvn och njöt av ha en stor tv och en stor skön soffa att ligga i.



Igår, efter en god, natts sömn gav vi oss in på sista arbetsdagen för veckan, här stötte vi på första problemet, nämligen att få busty från huset. Han är något aggessiv som sagt, eller lite schizo kanske, han älskade elin fredagkväll men lördagmorgon var vi som två främande mördare, han vill inte följa med. Körde korv-tricket på honom o tänka sig, det funkade..!
Dagens arbete flöt på som vanligt, klara i tid var vi också. Vi körde upp i huset, duschade o bubblade i jacuzzin. Tog det lugnt o sen gjorde vi oss iordning inför oktoberfesten, körde o hämtade upp birgit vid halv10 och sen bar det av mot steckborn. Var mykt folk o lika god stämning som förra året, galna människor o mykt alkohol, haha.
Hemma vid halv1 och gick o la oss.






Birgit med man




Imorse gick jag upp vid 8 o tog ut hundarna, kände mig inte speciellt trött så jag satt mig i soffan, drack en kaffe o kollade på tv. Vid nio väckte jag elin o då bakade vi/hon sconce.
När vi klätt oss osv körde vi till vårt favvo-café o drack en latte med polly, tänk att det fortfarande går att sitta ute..! Så härligt.
Vid två hade vi besämmt träff med nadja för att kolla in lite ridkläder som hon säljer över sin webshop, fick beställt lite nya grejer.Väl hemma igen har vi inte gjort mykt, drukigt kaffe, myst med hundarna, suttit ute, bara slöat.
Ikväll koller vi idol,


Elin o Polly på fik




Schizzohunden o jag :)


Ciaó...!

Fredag

Fredag, fredagsmys. Idag blir det tillsammans med tre små hundar i ett gigantiskt hus, det blir ett varmt, skönt bad, lite vin och slappa framför tvn. Först o främst ska vi köra o handla, och ta en latte på cafét men därefter blir det fredagsmys

T o J beger sig alldeles strax till england över helgen. Någonslags bröllops-lunch för hela engelska släkten som inte kunde ta sig över til switzerland för bröllop.
Söndag är dom tillbaka igen.

Det har varit en helt ok förmiddag, ridit klart allt o har en kvar i em, som känns nu låter jag nog honom bli lite longerad, låta honom svettas istället för mig :)

Red en rätt ny häst idag, kommer kunder på honom på tisdag, han var ingen höjdare att rida kan jag säga, så felriden, helt o hållet missat allt som har med grundarbeta att göra. Så obalanserad, tycket till o med Danton som är 4 är mer välbalanserad än vad han är, 7åring. Aja, får göra mitt bästa o jobba vidare.

Nej, men om man ska göra nått annant..

Kärlek

Tordag

Okej, då mina vänner är hemsidan uppdaterad, gå in o kika om ni känner för det!
http://www.lenherr-sportpferde.ch/

Hästarna som skulle ha åkt igårkväll åkte imorse istället, denna gången var han bara en  halvtimme försenad.
Ett av små stallen ska renoveras så det passade bra att dom två åkte. Lugn. Red fideluis imorse och han gick riktigt bra, det är en härlig häst att jobba med, han verkligen kämpar för en. Det gillar vi. Brentino fick longeras idag, skönt för mig, Ha, vad han fick svettas, jag har ju mykt mer ork när jag står på marken än sitter på honom, haha. Bra för honom,bra för mig :)
Red två till innan lunch och det var min ranson för dagen, i em ska jag hjälpa elin med lilla danton.

Imorgon åker t o j till england och är borta över helgen, jag o elin ska vara barnvakter åt hundarna o flyttar upp i stora huset under helgen, är rätt nice.

Oh, and btw, jag är anmäld till en tävling med danton, om nu inget kommer ivägen, som att han blir såld eller så, ska bli kul!


Nej, vi hörs kanske sen

Kärlek

RSS 2.0