Min onsdag

Tog mig ner i tid imorse, även om det tog emot när jag kände kylan slå mot mig när jag öppnade dörren, blev till o med tvungen att springa upp igen frö att hämta en jacka, kroppen hänger liksom inte riktigt med när tempetarturen hoppar från 20* ner till 9-10 på morgonen. My gosh, inte trevligt.


Red 6 hästar idag, Danton gick riktigt bra, tur är väl det för imorgon ska jag visa honom för kunder. För att vara en 4åring är han riktigt bra och långt kommen i sin utbildning. Kul att få arbeta med en sån häst..! Sålänge jag slipper handskas för mykt med honom är jag nöjd, han har en tendens att gå en på nerverna, han är en sån man antingen älskar eller hatar. Alla här älskar honom, tycker han är så söt o  gullig. Jag, Jess och Carlos har en hemlig hata-danton klubb, mest för att han verkligen går oss på nerverna, ingen annan vet om den klubben mer än vi, hehe..Jag har väl nånslags hatkärlek till honom.
Nej, men om han fortsätter sköta sig som han gör kanske till o med jag kan börjar gilla honom, på riktigt. Som sagt, beror på hur han sköte sig imorgon..!
Tig hjälpte mig med Dream idag, hon har fått ett helt opassande namn, för hon är allt annat än en dröm, märrig och sne. Det finns så många felridna hästar så det är inte sant. Hon är en av dom, sne som jag vet inte vad och lång och slö i bakdelen. Hårt arbete men det gick ok till slut.
Hm, vad mer, Mr Roseti red jag ju också, han är fin som alltid, veterinär beskiktas just nu i denna stund, här utanför fönstert, går han igenom är han såld det lilla djuret.
Sen har vi day med fotbollarna bakom öronen och han är rädd för sig själv. En spänd häst. 9åring med så mykt talang o kapacitet som bara slösats bort. Han har så mykt kvalitet den hästen. Synd.
Dom andra två är privathästar inget spec att nämna om dom.  :)

Hade en aktiv lunch idag. bokade biljett hem till jul och min lilla norge-resa :)
Wii







Kärlek


det är måndag morgon, skulle gärna ligga kvar i sängen nån timme till...

mmm

liten update

Jag är verkligen jättedålig på att blogga.
Om det nu fortfarande finns någon som läser här så kan jag meddela att jag änengång tänker bli bättre. Göra ett försök till en uppdatering om dagen.
Lite kort om förra veckan, nya hästar, och jag tror att 2 av 3 redan är sålda, det gick snabbt och lätt. Det har varit mykt ridning för min del, bara roligt!
T o J ska bli föräldrar åt en liten pojke, så himla glad för dreas skull!!
Elin kommer hit på onsdag för att bli här några veckor, ser verkligen framemot det! SKa bli så himla kul!

I helgen har jag inte gjorde något alls. Igår låg jag i min säng ca 23 timmar, 1 timme var jag ute på promenad. WIhooo, elin, du är efterlängtad!!

Kärlek

fredag

Sen jag blev lämnad av Jess har jag skapat en slags städnoja. Eller ja, det började kanske efter spindeljakten. Men sedan dess har jag slurat mitt jädra golv var eviga dag. Det är rent, fint och luktar gott ( spindelfritt såklart ) men va fan. Jag är uttråkad till max. Måste ha något mer att hitta på. Syster försökte hitta sidor till mig där jag kan få kontakt med andra svenskar i schweiz, jag blev till och med medlem på en sida, men kom aldrig mycket längre än så.

Aja. Okej, helgen är nära nu iallafall, fredag och sen bara en liten lördag att arbete och så får man sin välförtjänta sovmorgon. Än en gång hoppas jag på lite svalare och sämre väder, finns ingen bättre anledning till att få stanna inne sängliggandes en hel dag. Strålar solen och det är 30* så måste jag ju göra något.

måste kila ner och jobba nu
Vi hörs

Ciao

Toooorsdag

torsdag morgon. Det betyder att jag tagit mig igenom halva arbetsveckan nu. Det har gått undan. Det var en helt normal onsdag igår, red som vanligt, inget som gick extra bra eller riktigt dåligt, B var ledig på eftermiddagen, jag hade rätt mykt att fixa med. Pratade ned tig om att ha hit min syster för ett slag så nu är det fixat :) yeeey!

Fan, jag har haft mygg på mitt rum, dom smiter in så fort jag ens tänker på att öppna dörren. Fick massor av bett i tisdags när jag var hemma hos birgit, vi satt ute till kl 23 och mina fötter var uppätna, mums. igår smet sig även ett par myggor in på mitt rum. En av dom fick jag dödat efter att ha bitit mig på handen och 2 gånger på foten, Då trodde jag att jag lugnt kunde gå o lägga mig och vakna upp utan några nya bett , men HA, inte, hans kompis har under nattten tuggat upp min stackars fot, iiiiiiiisch, jag hatar dom!
Idag är det Ida som tar sig till volg o köper myggdödare...

Kälrek

Hej

Tiiiisdag. Kl är halv två. Om 30min börjar jag jobba igen. Då har jag två hästar kvar att rida.
Innan dess ska jag ha skrivit en inhandlingslist ( det känns sååå vuxet ) OCH så ska jag ha diskat. Det känns bara så svårt att ta sig upp ur detta läget. Skulle utan vidare kunna ligga kvar i sängen en stund till....
Har hunnit med att rida tre hästar på förmiddagen, bla en härlig uteritt på ludi tillsammans med birgit och max. Skötsamma hästar. Fint väder har vi fortfarande, hoppas det kan hålla sig fint i helgen med, eller lördag... iaf lördag natt och sen söndag får det gärna regna och vara lite små kallt, det är det bästa vädert om man vill sova.

Idag ska vi köra och mathandla efter jobb, därav anledningen till att skriva mat-lista. Jag hatar handla mat, Men än en gång har jag gått så långt att det helt enkelt inte finns någon möjlighet till att överleva. Och jag lovar er, jag kan överleva länge på iprincip ingenting, lyckas alltid få ihop något.
Idag ska jag handla med birgit, det gör det så mykt roligare att handla i sällskap.
Jag har levt på pasta i ca två veckor nu, fortfarande inte tröttnat men jag tror jag måste ta o variera mig lite. Då menare jag inte endast att växla mellan pesto och bolognese, nej, nu menar jag riktigt variation. Kanske till o med ska köpa någonslags kött?
Den enda grejen med det är att jag tvingas laga det inom kort, vilket kanske är rätt bra men det sätter lite press på mig. Hm, får se vad jag känner för när jag står där och rotar i köttdisken, då tappar jag nog inspirationen har jag en känsla av.
Nog snackat om det.
Ska ta tag mig säjlv nu

vi hörs

Kärlek

helgen

Så, i lördags bra det av på tävlingar. Med en häst i trailern lämnad vi gården och solen sken. Ju närmar vi kom tävlingsplatsen desto mer öste regnet ner, jag försökte se det ur en postitiv vinkel och sa att det nog bara var en skur, haha,fast jag hade visst fel.. Nice. Alla tappade lite gnistan där tror jag. När vi kommer fram får vi veta att det regnat sedan kl 9, dock var banan fortfarande i gott skick måste jag säga, super underlag.
Vi käkade lunch där och sen plockade vi ut hästen, han var helt undertbart fin! Gjorde mykt bra ifrån sig och vann hela klassen :) Stolt!
Dessutom är han nog den lättaste hästen någonsin att handskas med på tävling, lugn och fin.
Tråkigt nog kommer det intresserad kunder tillbaka för att titta på honom i veckan...men men,,

Igår hoppade jag in o jobbade lite på förmiddagen, flätatde hästar, Skulle nämligen ha kunder på 3 st. Efter det gicj jag upp på mitt rum lite men tröttnade snabbt och tog mig en lång promenad i det fina vädert. NÄr jag kom tillbaka blev jag bjuden på champagne, o det tackar man väl inte nej till.

Resten av kvällen spenderades bara på rummet, Sittandes i min säng. Rätt tråkigt efter ett tag..
Men nu är det iaf måndag igen och snart ska jag bege mig ner och jobba

Vi hörs senare!

ciaoooo!

use somebody

Ännu en arbetsdag har passerat. Inte många hästar kvar här, idag åkte ännu en. Fast åandra sidan har jag hört att det kommer två nya imorgon.
Det är riktigt fint väder ikväll, så fint att man normalt borde skämmas för att sitta inne. Men vad ska jag göra? Inte dirket så att jag känner för att gå ut o ta en promenad, eller jo, känner för det men jag orkar bara inte efter en hel dags arbete. Det är det enda jag kan hitta på med mig själv. Allt annat vill man göra i sällskap.

Det enda possitiva med vintern, mörka kvällar och fulla stallar är att när man slutat jobb är det redan mörkt, ens kropp är slutkörd och man kan näst intill gå o lägga sig med en gång. Lite deprimerad blir man efter ett tag men men..
Hårt arbete är bästa bot mot ensamhet.

Dagens bästa: Jag kommer hem till jul!

Kärlek

onsdag

Så, idag har det gått jättebra, ridmässigt. Hästarn har uppfört sig väl och Tig har hjälp mig en massa.
Precis färdig jobbad för idag och har duschat och bytat om, nästa stop blir hos birgit som bjuder på grillat ikväll,.

Finaste Louidori och santorini blev sålda och åkte idag, det var snabba beslut...!
Kommer sakna loudore för han var så himla go,.
Rubilessa har också åkt idag, fast henne kommer väl inte att sakna så himla mykt haha, Jag och birgit funderar istället på att fira det hela, tillsammans med jess.
Ett byebye-rubilessa-party helt enkelt!

Stallet i princip ekar nu, det är inte många hästar kvar!
Blir nog ytterliggare en sväng till tyskland för t o j verkar det som.. vi behöver verkligen påfyllning, något fint och välutbildat hade inte varit helt fel

väntar på att tig ska dyka upp. Hoppas hon inte glömt bort att jag skulle få låna hennes bil ikväll haha

Kärlek

tisdag

Det har varit en seg tisdag. Den har gått så långsamt så långsamt. Tror det beror på att här inte är någon kul att jobba med. Lata-15åringen går mig mest på nerverna, har aldrig varit med om någon som är så ointresserad av att lära, aldrig heller har jag sett någon som kan röra sig så långsamt, ALLT hon gör tar dubbelt så långt tid som för någon annan...*suck*..
Hade veterinär besikning på två hästar i em, det verkar som om båda gick igenom...tråkigt nog.så kanske man inte ska säga, ,men den ena han är så fin..atttans...
men men, sånt är livet här.

Vill bara att denna veckan ska ta slut så att vi kan vara tillbaka i gamla rutiner igen..på sätt o vis..det är en sån vecka när bara tiden står stilla. När man mest önskar man vore någon annanstans. Men det är bara till att bita ihopa och hoppas att det snart blir bättre..

Birgit var här och hälsade på idag med sin syster och hennes lilla dotter. Hon fick prova rida för första gången i sitt liv, måste ha varit spännande för henne. Blev dit bjuden imorgonkväll, dom ska grilla och så. Kan nog bli trevligt...måste bara se så att där är en bil jag kan låna...

Nej,nu ska jag kolla vidare på greys..

Kärlek

passar inte in.

Lördagen var helt ok, Eller ja, det beror kanske på, bättre än att sitta ensam iallfall, Ni kan själv föreställa er,3-4 par i 40 årsåldern, med kids och grejer, Alla pratar med dialekt, Kände väl kanske inte riktigt att jag passade in om man säger så. Det var iallafall gott med grilla och vi drack + smällde raketer ( man gör det här på nationaldagen.) Var hemma vid strax efter två, Sov konstant till kl 11.30, skönt, Då handlade jag frukost och sen satt jag och 15åringen i soffan framför tvn hela dagen. Konstigt nog blev jag aldrig rastlös och somnade utan problem igen kl halv 10. Kan helt enekelt konstatera att jag behövde det.
Så, då var det en ny vecka, Birgit har semester denna veckan och hennes syster från österike är och hälsar på med sin dotter. Dom stannar tills tordag så har jag tur hittar vi på något i helgen. Det kan behövas. Jag är uttråkad redan.

T o J är iväg i tyskland som sagt, kommer hem ikväll igen. Har haft ganska många hästar att rida idag och det har gått bra. Allt från nyinriden 3 åring till grandprix häst. perfekt blandning!

Nej, nu ska jag kolla på några avsnitt från Greys och sen sova

Vi hörs
Kärlek

update

Igårkväll gick vi ut ändå, det var helt ok. Kunde varit roligare dock.
Var hemma vid ett och ikväll bär det iväg igen, till birgits pojkvän. Hoppas det blir kul och inte allt för sent. För jag är så trött nu. Men men, vi får väl se.
Måste flytta upp i huset över helgen. T o J åker till tyskland vid lunch idag och dom vill helst inte lämna 15åringen helt ensam däruppe, ok för min del, hon säger inte så mykt.

Nej, vi hörs

Kärlek

RSS 2.0