Gott nytt år

Jag njuter som bara den av tiden jag har här hemma. Somna i trygghet och vakna upp i trygghet. Att vara omringad av alla männsikor jag älskar. Det är lycka det. Det blir tufft att lämna alla igen. Och igen och igen.
2008 har varit ett speciellt år på många vis. Jag har tagit det stora steget att bege mig utomlands. Och jag har misst min bästa vän.
Nu ser jag fram emot 2009, ett nytt år i Schweiz verkar det bli för min del. Jag ska satsa allt jag har och komma dit jag vill.

Kärlek 

 

update

Det har inte blivit något skrivande på några dagar. Anledning är att jag tillbringat dom senaste dygnen i mitt slott.
julafton och allt har hunnit passera utan att jag riktigt märkt av det. För mig blir det inte jul förrän jag kommer hem. Ett försök till julfirande blev det dock. Det började med en näst intill vanlig arbetsdag. Lite lugnare än vanligt, människor lite extra vänliga och sen får vi inte glömma allt chocklad och julklappar vi fick. Vi jobbade undan allt ganska snabbt och slutade i god tid. På kvällen begav jag mig till Birgit på middag. Hon lagade riktigt god mat åt mig och försökte lura i mig att "jule-barnet" varit där med julklappar åt oss. Jag trodde nästan på det. not.
Kvällens höjdpunkt måste nog ändå vara samtalen hem. Som alltid. Hoppas ni också fick en fin jul!
Jag åkte hem ganska tidigt, skulle ju trots allt upp och jobba som vanligt dagen efter.

Annars går livet uppe i slottet väldigt bra. Att få leva i ett riktigt hus är inget som jag numera är bortskämd med.
Dagarna tickar på och helt plötsligt är det bara 2dagar kvar. Ju närmare man kommer desto långsammare går det.
MEN det är jävligt snart, så!

Kärlek

1vecka

Då var det helt plötsligt bara 1 vecka tills jag kommer hem, gosh, är jag lycklig eller vad!
I fredags var vi bjudna på julmiddag av T o J, vi och alla andra istallet. Det var trevligt dock severades ost-fondue vilket kanske inte är en favorit hos mig. Men i övrigt var det rätt så trevligt. Dagen efter mådde jag prima efter som jag körde, fanns en del andra som kanske inte mådde riktigt lika bra, nämner inga namn.
Dom 3dm med snö är som gått som borta nu. Det regnade i princip hela dagen igår. Tråkigt när sånt händer.

Så söndag, fullspäckat schema eller vad. Shopping, shopping och shopping. Idag ska det handlas julklappar kan jag lova.

Kärlek

18dec

Idag har jag ridit ponny, igen. Men den är inte helt tokig längre, håller sitt huvud nere utan diskussion, nästan utan diskussion. Nästa häst fick jag öva vidare på piaff och passage. Gick mycket bra. LudiLudi blev sist ut innan lunch och även han skötte sig mycket väl. Bra förmiddag. Har två kvar att kämpa med i em.

Om det nu inte börjar snöa igen så planerar vi en runda till tyskland för lite shopping ikväll. Det har kommit galet mycket snö, säkert en 3dm. Fint, kan tyckas.
Jag har en del julklappar kvar att handla och hoppas kunna få klart det ikväll. Annars blir min nästa chans på söndag.

Jag egentligen inte mycket mer att berätta. Dagarna ser så lika ut när jag skriver ner det, "red i förmiddags, red i eftermiddags". Fast i verkligenheten händer det ju så mycket mer. Det är ju så varierande, hästar uppför sig olika varje dag. Likaså alla medarbetare. Haha.

Igår anlände en ruskigt fin hingst. RIKTIGT fin. Ruskigt värdefull. Lite läskigt. Han är svart och har den fetaste nacken någonsin. En sagohäst.

Kärlek

1vecka

Igårkväll åkte jag hem till Tig, hon lagade jättegod "bara-att-ta-av-locket-och-värma-lasange". Hon lärde mig hennes små knep om hur man får Polly att äta, en hemligenhet jag fick att inte avslöja för någon då hon är rädd folk ska tycka hon är galen, haha...sen drack vi lite vin och satt och prata. Fick höra hur jag kan gå till väga för att få min tyskaberidar-titel. Men det är en lång historia och beslut som måste fattas med hjälp av kloka råd av samtliga viktiga person i mitt liv. Behöver verkligen lite råd. Vi tar det när jag kommer hem va? Det är ju trots allt rätt snart.
Blev visad runt i det gigantiska huset och kommer verlkigen att gå från koja till slott för några dagar. Inte helt fel. Ett litet smakprov på dom 2veckor jag sen ska spendera där i februari. Känner på mig att jag kommer trivas rätt bra. Lovely.

Har ridit  3 av 3 grandprix hästar vi har här förmiddags. Inte helt fel men absolut inte helt lätt iheller. Ibland är dom högs utbildade även dom svårasta har jag kommit framtill. Har två andra små djur kvar att rida i em. Birgit är ledig i em som vanligt. Så det är Ida mot världen. Tror att Tig åker och hämtar hem sin man från sjukhuset.

Och gud ja, jag höll nästan på att glömma bort att berätta om snökaoset vi har här, eller kanske inte nått vidare kaos, men massa snö iallafall! säkert 20cm har det kommit över natten. Då kan man ju bara hoppas att det ligger kvar tills julafton, som faktiskt är om exakt en vecka idag (för mig blir det inte förrän den 28de). Kunde vara kul för dom små schweiziska barnen om tomten kommer i släden på ritkigt, men oj, nä just det, DOM TROR JU INTE ENS PÅ TOMTEN..!!...ett osynligt jävla jule-barn..hur fantasilöst kan det bli...

Kärlek

klurigt det där med julkänsla

Vi har fortfarande snö. Det kan tyckas vara lite juligt såhär i december månad. Jag gör mitt bästa för att få någonslags julkänsla, äter tonvis med clementiner och pepparkakor, tänder ljus, lyssnar på julmusik osv.
Men jul för mig är något man ska fira med hela familjen och släkten. Jag har aldrig varit ensam över julen tidigare, jag vet inte hur man skapar julkänsla med sig själv, det funkar inte alls.
Det ska bli så skönt att komma hem, tror ingen förstår hur mycket jag längtar. Bara kunna sitta ner i mitt egna hem, i den egna soffan, pappa har eldat i spisen, grannen är tänd, likaså adventsljusstakarna.. jag ska bara sitta där, helst med kippi i knäet, och lyssna på när alla andra pratar. lovely

Ikväll ska jag, som nämt i tidigare inlägg, hem till Tig och kolla in hur allting funkar. Hon har haft ett långt samtal med nån snubbe från tyskland angående beridarutbildning, så hon ska förklara allt för mig ikväll. Så vi får se, kanske är det vad jag ska satsa på. Vi får väl se.

Kärlek

måndag

normalt skulle jag se måndagar som ren ångest. Slut på helg och början på en ny arbetsvecka. Fast så är inte fallet längre, å andra sidan upplever jag inte någon vidare helg..men det är inte heller som vardag. Något märkligt mittemellan, som jag gillar. Imorgon ska jag sova över hos Tig, så att jag kan se Pollys rutiner, haha. Tig sa hon skulle laga middag till mig, låter inte som en helt dålig idé. Snart åker dom till england och då flyttar jag från mitt lilla rum in i ett stort jävla hus för några dagar. Och sen är det Ida som sitter på flyget på väg hem till lilla sverige.

Kärlek

Idag var det jag och affärerna

Det blev en sovmorgon, för många timmars sömn kan tyckas fast det var precis vad jag behövde. Käkade frukost, tände det tredje advents ljuset. Nördade mig en stund och insåg snart att det runnit stearin över hela min tv och dvd..oyes
Körde till winterthur kring lunch. Typ jag och alla andra. Jag sprang in och ut genom alla affärer sådär en trettio gånger utan någon vidare framgång, och jag som tyckte jag gjort upp en så bra plan hemma. Men utbudet var inte var jag tänkt mig. Bättre lycka nästa gång. Det var ju trots allt mitt första försök och jag har några fler dagar än alla andra. HA
Har hängt tvätt och varit duktig nu, ska väl mest kolla tv hela kvällen.

Två veckor kvar!

Kärlek

"helgen nära"

imorgon blir det dags för en välförtjänt sovmorgon, känns verkligen att det behövs. gjorde inte så mykt igårkväll, kollade på tv och somnad kl21, wow.
idag är birgit ledig så det blir en ensam dag, inte alls lika kul när hon inte är här. men men
T o J är inte heller här idag, dom är på danskurs hela em och var bara här ett par timmar imorse. mer för mig att göra!
förmiddan var rätt seg, veterinären kom och störde precis när jag börjar rida andra hästen. var bara till att hoppa av igen och hjälpa
hade hoppats på en lugn em i stallet men det verkar som om precis alla privat ryttare vaknat till liv just precis nu. så ridhuset kommer väl vara fullt.

Kärlek

nått som fattas

jag har inte pratat med familjen än, jösses. ikväll måste det ske, jag missar ju på tok för mykt skvaller om vad som pågår där hemma omkring.
igår var vi på bio, såg madagaskar 2. okej, jag fattade i stort sett handlingen så det var väl alltid nått, men jag tror jag missade poängen i typ varenda skämt. vilket betyder att jag absolut måste se den på engelska snart. eftet bion trodde jag vi skulle åka hem igen så jag kunde få prata med min familj, men jag följde strömmen vidare till en liten bar där vi  tog en drink och spelade fotbollsbord ( vad tusan heter det egentligen? ) vad jag minns från förra gången vi var där så spöade jag dom rätt hårt i detta spel och det visade sig vara en riktigt dålig idé att ge sig in i matchen igen. jag sög.
vi var hemma igen vid halv ett och jag kunde knappt sova.

dagen än sålänge har gått riktigt bra. Ludi var rolig att rida idag, shit vilken trav han har. galet
blir förhoppningvis en lugn em, men man vet aldrig helt säkert.
kvällen blir lugn, slappa framför tvn eller nått


Kärlek

skynda

jag börjar strax igen
haft en stressig liten förmiddag med mykt ridning, bland annat ponny som gick riktigt bra idag. har en kvar att rida nu i em.
ikväll ska jag för första gången gå på bio här i schweiz, se madagaskar på tyska, hm, det blir intressant om inte annat...lite små drygt men jaja...
måste hinna prata med familjen ikväll också, har inte pratat sedan hm, måndag? flera dagar för tusan...
snöat hela dagen, tror inte det kommer ligga kvar särskilt länge, är på tok för varmt..
nej,nu måste jag kila ner istallet igen. gud, vilket rörigt inlägg

Kärlek

snön faller

det har snöat sen imorse, men ni vet, bara såndär blötsnö, inte för mykt som tur är, bara lite lagom fint och slaksigt. vi har fått några riktigt fina hästar den här gången, en liten 3årig svart hingst som bara är underbart vacker. och 2 grandprix hästar. har inte ridit någon av dom än, men för eller senare så kommer kanske turen till mig..
ridit klart alla hästar på förmiddagen idag, det är hoppning hela em o kväll här. så jag ska bara pyssla om hästarna hela eftermiddagen, det blir mysigt.
slappa hela kvällen. kolla på för många avsnitt av the hills, gosh...

Kärlek

skiljas

mina drömmar om mjukost och leverpastej&gurkmackor tar död på mig. Var ifrån kommer detta plötsliga sug?
just nu hör jag hur en lastbil brummar här utanför, den sista av dom nya hästarna har anlänt. funderar på om jag ska kila ner sen och ta ett titt på henne..
varit en helt vanlig måndag, så vanlig en dag kan bli här. blacky åker imorgon, riktigt tråkigt..min gamla fabror..han var den första häst jag var hästskötare åt på tävling, den bästa förstahäst någonsin desssutom..Han gick som en klocka idag för Tiggy,  och det trots att det var måndag ( ! ) såklart sa Tiggy, så att det ska kännas ännu svårare att lämna bort honom.. han är speciell blacky..väldigt speciell..




känner att det börjar bli dags att handla julklappar..så, önskelistor efterfrågas..!
tänkte försöka åka iväg en kväll i veckan om vi blir klara i tid, nu har vi ju trots allt fulla stallar igen, äntligen!
nej, nu ska jag kolla några avsnitt av "the hills"..min nya drog



Kärlek


andra advent

igår skulle vi hitta på något lite roligare än vanligt, för att liva upp stämningen. Jul-fest i nån liten by i närheten. men istället blev vi tvungna att vänta på en häst som skulle dyka upp och det slutade med att vi blev kvar nere i köket. Åt en massa nötter,chocklad och clemmisar som man gör här den 6 dec ( något man firar tydligen,mindre intressant vad )
slovakien hade bjudit hit sin creepy-vänner..blev en skittråkigt kväll rent ut sagt. Första och sista gången jag försökte umgås med dom. Inte heller någon häst dök upp..

sov uruselt, var tack och lov ledig idag. vaknade runt 8, till min förskräckels såg jag att en spindel invaderat min säng när jag skulle bädda den, skrek för mig själv och tog hans liv.  tände ljus som man ska. lyssnade på lite julmusik och längtade hem.
ringde birgit vid 2tiden, bestämmde att vi skulle gå på julmarknad. mötte upp några bekanta till henne, ingen av dom var särskilt roade av att prata engelska, så jag filosoferade mest och drack mängder av varmtvin..finns en viss charm i det också...var inte så mykt julkänsla över marknaden.. det är liksom inte samma som hemma, man tror för fan inte ens på tomten här ( ! ) nej istället är den ett "jul-barn" som  man inte ens vet hur det ser ut ...shit så dålig fantasi eller vad...
jag frossar omänskliga mängder clemmisar..det är det enda som ger mig julkänsla

vi hörs

Kärlek


dagar jag önskat att jag inte var ensam


egentligen vill jag inte skriva något. bara dra för gardinerna och dra täcket över huvudet. inte prata om det, lättare att bara undvika saker som är jobbigt. men jag måste.
hon fick somna in, min vackraste diva. och jag vet, hon har det bra nu, hon har inte ont nått mer. jag försöker förstå det.  men jag var ju inte ens där för henne, som jag alltid lovat. tog aldrig ens farväl, det gör ont.
hon är det bästa som hänt mig, min bästa vän,

R.I.P - du är det finaste jag har




RSS 2.0