stress, oyes

Stressat mig igenom hela dagen. Kan inte komma på riktigt allt som hänt och har inte kännt efter om jag mår bra eller inte. Men vet ni vad, jag fortsätter i detta tempot och så hörs vi mer imorgon. Nu måste jag strax rusa ner och förbereda för lilla födelsedags festen...!
Ha en underbar kväll alla!
För imorgon är vi 20!

Btw, jag har bokat resa hem i april..vi ses då! :D

Dagens fakta: Jag har sett världens mesigaste reklam om finnar.

Kärlek

igen,igen,igen,

idag blev det ändrade planer igen. Eller rättar sagt tror jag planerna "glömdes" bort. Hm, så det blev en tråkig fredag själv ensam, kul.

Det har varit en vanlig fredag och idag var det Brgits tur att stessa under förmiddagen.
I eftermiddags åkte lilla pico och ägaren gav mig pengar och vi drack alla champagne tillsammans, tack. Det gillar vi.
Oh my goshh.! imorse anlände en ny häst, han såg riktigt vild ut och med den FETASTE nacken jag någonsin sett, fetare än aramis och remus tillsammans...! Herregud...
En hingst var det givetvis, mykt snygg sådan, Det enda jobbiga är väl att han var väldigt hingstig, förhoppningvis lugnar han sig lite.
Det kom även två andra nya hästar i em, men dom hann jag inte titta på.

Imorgon ska vi ha lite födelsedagsmiddag därnere, för mig och robert, så vi var och shoppade en jävla massa ost och grejor idag. Det blir nog trevligt..kanske beachparty därefter, tror inte jag är vidare sugen på att visa mig i bikini efter att käkat all ost..inte överhuvudtaget för den delen.

Idag var där en tjej som tyckte att jag och traviate var en "perfect match".
20års present...? :)

Ska kolla upp lite flygresor nu, ses snar

Dagens fakta: Planera inte.

Kärlek

yeah

Ikväll ska vi åka och shoppa, äntligen, det var på tok förlänge sedan sist. Egentligen behöver jag inte så mycket, men jag vill ha. Dessutom fyller jag snart år och måste köpa massor av 20års presenter till mig själv. När man fyller 20 ska man unna sig en massa extra. Ska försöka spara mig lite för i nästa vecka ska vi köra till en ridshop i tyskland och där funderar jag på att spendera ruskigt med pengar.

Pratade med Tig idag om att åka hem en sväng i april, såklart gick det alldeles utmärkt, nu ska jag kolla upp lite datumar och se om jag kan hitta något billigt flyg.

Jag hade en stressig förmiddag fast hann med rätt mycket. I em har vi kunder på en häst så honom måste jag fläta och göra snygg, dessutom har jag pico kvar att trötta ut, han ska få sig en rejäl omgång idag =) haha hans sista dag för imorgon kommer hans nya ägare och hämtar upp honom.

Kan hända att det blir en sen kväll, vi kommer eventuellt gå ut o ta en drink eller något spännande.

Kärlek

tröttare än tröttast

Vad är det för fel på mig?
Vädert har varit helt underbart idag, solen strålat och det har varit varmt, haft en relativt lätt arbets dag, jag borde ha en massa extra energi en dag som denna, fast jag är ÄCKLIGT trött..! helt makalöst trött...! Kommer lätt gå och lägga mig vid nio idag, dvs om inte kaffet jag nyss hällt i mig får fart på mig

Mah.

Kärlek

myohmy

Det märks tydligt att det börjar bli ljusare på morgonen. Och det gillar vi, snön börjar också försvinna, snart helt borta, längtar tills våren är här, så att vi kan börja rida på utebanan igen.
Idag har det varit en relativt vanlig onsdag, hoppning i em vilket brtyder att alla hästarna blivit ridna nu på förmiddagen, har även haft kunder på två.
Det blir en lugn em förhoppningsvis, putsa på att massa hästar och städa lite överallt. Birgit är ledig den lyckosten.
Sulle även behöva fråga Tig om det finns möjlighet att ha en veckas semester i april, komma hem en sväng och hälsa på min kära, samt fira  missade födelsedagar..!

Hästen gick inte igenom besiktningen igår, men jag hörde talas om att dom hittat två andra hästar som kommer nu i veckan, alltid kul med lite nytt istallet..!

Idag måste jag bege mig till posten och betala en räkning efter jobb, bah, det tar emot, haha, jag är visst jättebra på att skjuta på sånna saker.

Hörs sen

Kärlek

lovely

En härlig dag. Började dagen med champagne frukost för att fira slovves födelsedag, inte en helt dålig start på dagen måste jag säga.
Sen hade T o J fått ändrade planer och var tvugna att köra till tyskland för att vara med på en veterinärbesikning av en häst dom event. ska köpa, ny tävlingshäst åt T  =) fin ska det vara..!
Så vi blev med andra ord lämnade kvar ensamma, vi är van vid det så det var ingen fara. Jag fick en lång list med hästar och dom skötte sig relativt bra
Efter jobb firade vi med lite mer champagne lika bra tyckte vi.

Är rätt trött nu, funderar på att gå o lägga mig, och kl är inte ens 21, hm, funkar det?

Dagens orättvisa: I sverige käkar med semlor, inte i schweiz.

moo
And we were dancing


Kärlek

uhe

mmm

Den här räliga saken skrämde livet ur mig, inte nog med att han ser förfärlig ut så jaggade han mig stack han upp en rävsvans i huvudet på mig.
Tro det eller ej, men jag skreck rätt högt.



yeah

Idag är det tö och grått. Det gillar vi, för det betyder att kanske våren är på väg hit, men kan ju alltid hoppas.
Imorse longerade jag en häst lite snabbt och gjorde sen iordning honom för kunder kl11, han blev så fin så fin
När kunden var här visade det sig att hon ville kolla på traviate också så jag putsade henne lite snabbt. Efter att fisken var färdig visad sa T till mig att hoppa upp på traviate och jag behövde bara göra enkla saker med henne sa hon. Det slutade dock med att vi gjorde massa byten och passage till piaff övergångar, haha, my gosh. Det kunde ha gått mycket värre, även om det var långt ifrån så bra som sist, en erfarenhet rikare.

Har två små djur kvar i em, sen blir det nog en mycket lugn kväll.

Kärlek

6min

Snart om exakt 6 minuter måste jag börjar göra mig iordnong. Exakt 6.08 börjar jag, hm, märkligt det där med rutiner ibland.

Det har varit en riktigt trevlig helg, det bästa på länge måste jag tillochmed dra till med. I lördags var det äntligen dags för maskeradbalen. Man kan lugnt säga att folk gick in för det, utklädda från topp till tå och det var rätt underhållands. Det enda jag inte gillade var dom utklädda brandmännen som gick och sprutade vatten överallt, inklu på mig, stort misstag.
Jag tror jag var i säng vid 3 tiden.
Vaknade upp 3 timmar senare och tvingande mig själv att ligga kvar. Jag sover alltid så dåligt när jag varit ute. Vid 8 gick jag iallafall upp för då höll jag på att dö av hunger. Åt min frukost och sen kunde jag sova vidare några timmar.

Vid två tiden hämtade birgit upp mig och vi åkte till frauenfeld för att kolla på karneval tåg, o my god. Helt galet, jag blev som ett barn igen. hahhaa, min clownskärck gjorde inte saken bättre i detta sammanhang för många var utklädda till det mest vidriga man kan tänka, så jag gömde mig bakom birgit. Bortsett från all konfetti dom kastade på en så var det kul
Vi gick sen in på ett litet fik och drack en kaffe och därefter traskade vi tillbaka till bilen och åkte hem till B lägenhet, hon lagade god mat och vi slappade resten av tiden.

Hade roligt i helgen, bästa vore om varje helg kunde vara såhär :)

anä, nu är kl 6.10..!

Kärlek

Gårdagens bravader

Igårkväll åkte vi och handlade, spenderade för mykt tid och för mykt pengar i en matbutik...my gosh.
Jag råkade visa Birgit två maskeradhattar som liknade flygande ankor, jag skrattade för ett slag och det var mitt strsta misstag så långt, hon ble förälskad i dessa ankor och var fast besluten om att vi skulel bära dom på karnevalen, jag däremot var inte fullt så säker.
Jag stod på mig och det slutade utan ankorna. phu

Sen gick vi in på en bar/resturang, käkade en supergod sallad, drack lite vin och pratade en massa skit. Vi har alltid kul när vi går ut själv tillsammans och vi kommer ha superkul ikväll också, med eller utan ankorna.

nej, nu måste jag börja klä mig, tar sin lilla tid när man ska ut i kylan, och btw, igår köpte jag världens finaste skärp, så jag letat och nu äntligen funnit det :) Premiär idag.

Kärlek

köttbulle

Ridningen har gått rätt så bra idag. Tig hjälpte mig med ludi eftersom jag upplevt att jag haft lite problem med honom sista gångerna. T i mitten med långpisken, hahaha, det hjälte och jag fick lite fart på kusen.
I eftermiddag har vi kunder på en häst, så jag får fixa till honom nu direkt efter lunch, skönt att det bara är en.
Jag har ridit klart mina hästar på förmiddagen så det blir lugnt och skönt o em

Lite varmare idag eller lite mindra kallt. För vi är då inte i närheten av att ha det varmt. Inga frusna vattenkoppar i morse, ett litet + på en annars riktigt kall dag.

Idag lagade jag köttbullar och pullvermos till lunch, supergott
Jag har blvit så jädrans händig.

Idag försökte Slovve ta ton med Birgit, dum idé, han påstod att vi inte jobbade tillräckligt fort. Duuuum idé. Birgit tände till med en gång. Han gör nog inte det misstaget igen. Passa sig.


Förhoppningsvis hittar jag och B på något ikväll, lite tråkig matshopping ( som blir ack så mykt roligare i sällskap ) och sen kanske vi besöker en bar någonstans.

Dagens skratt: Birgit kallade Slovve för asshole, det var jättekul

Kärlek

topmodel deutschland

kvällens program. Äntligen kan jag få kolla på älskade topmodel, att dessutom vackra heidi klum är programledare är ju inte helt fel.
Här i pausen hinner jag med att skriva ett litet inlägg.
Ikväll har jag inte gjort så mykt, försökt tina min ack så frusna kropp och gett mina tänder sin vecko-super-bortstning med special tandkrämen. Jag tror dom gillart.

Mitt rum luktar rök på någon konstigt sätt. Och det kommer från skåpet under vasken. Mycket märkligen. Nu gör jag allt för att få stanken att försvinna. Tänder ljus, luftar ( absolut korta stunder då det är en -10* ute ), sprayar parfym och skruvade upp volymen på min doft-kontakt.. jag har tagit till varenda tänkbara åtgärd. Fan.

Nej, nu börjar mitt program igen,

tschüüüüsli

Dagens Fakta: Någon tjuvröker i mitt kökskåp.

Kärlek

upp till bevis.

Idag fick jag min dom.
Svar på vad jag lyckats eller misslycktas med dom senaste 2veckorna. Och jag fick ett glädjande besked. Tig sa att jag gjort ett bra jobb med båda, phu..! Så nu är jag oerhört lättad. 

Idag har vi kallt.
Kallt,kallt, KALLT
I princip alla vattenkoppar var frusna på fönster sidan, första gången sen jag varit här. Det var med andra ord KALLT
Jag har mest gått runt och huttrat och kvidit idag.

Nu ska jag vila lite innan det är dags att ge sig ut i kylan igen..

Kärlek

tjockare..HA

Det finns människor som inte får lov att bestämma över mig, som inte får säga åt mig vad jag ska och inte ska göra. Slovve har en tendens att agera mini boss när birgit har ledig. Än en gång, don't even go there..! Jag biter ifrån, helt enkelt.

Därför måste jag skriva nått elak om honom idag.

Dagens fakta: Slovve har blivit tjock(are) Det märktes tydligt idag när han rakat av sig sitt fula och äckliga skägg, my god, hej dubbelhaka. Och dundermage..HA

 

double bridle

hade kunnat vara en givande fm eftersom jag fick chans att rida två av hästarna på kandar och göra vilka övningar jag ville men eftersom jag rider uselt för tillfälligt så fick jag inte ut så mycket av det, attans att det ska vara så svårt..

Det är hoppning i ridhuset i em så alla hästarna är färdig ridna. Jag ska agera frisör i eftermiddag och klippa fint alla svansar och manar ( stavar man så? )
Också får jag väl ta och städa lite här och där, så som det brukar bli på onsdags eftermiddagar.

Ska slappa hela kvällen och kolla igen dom avsnitten från andra avenyn som jag missat.
Imorgon kanske vi kör till tyskland och shoppar. Egentligen har jag spenderat rätt mycket pengar denna månaden ( dock ofrivlligt ) fast åandra sidan, varför inte, jag sparar ändå inte pengar för något spec..det skulle vara en henning-sadel isåafall..

Kärlek

ro

Ikväll njuter jag av lugnet. Inga djur att mata, underhålla , inga gummi-kyckligar, inga plåster..bara lugn..och ro..
Njuter av ljudet från Ludis vattenkopp och det trodde jag aldrig skulle ske.

Jag funderar på om jag ska städe lite på mitt golv, putsa på mina stövlar och gå på spindeljakt.. hm, får fundera lite till

Kärlek

isch

Igår efter jobb begav jag mig en sista gång upp till huset och inväntade familjen.
Stackarna kommer från solsken till snöstorm, jag var allt omtänksam och gjorde en fin brasa åt dom.
Strax efter 7 hörde jag en bil och två sekunder senare kommer dom springandes in glada och lyckliga :) Dom verkade saknat sina små byracker rätt så mycket :) Jag konstaterade rätt snabbt att dom inte dushat en enda gång på dessa två veckor. Orättvist.
Dom avslöjade något så spännande för mig som att dom förlovat sig och bröllop väntas redan till sommarn..!
Vi satt och pratade en stund och drack vin, sen bestämmde sig J för att laga mat åt oss, så då fick jag även middag på köpet, inte illa.

Vid 10 var jag hemma igen, i mitt lilla shyffe, ställde allt  i ordning och gick och la mig, trött som ett liltet djur.

Idag har det mesta varit som vanligt, och jag tvingats rida ponny.
Ridkänsla? vad är det? my gosh

Det har snöat, som fan. Blä




Dagens låt: Plain White T's - 1 2 3 4

Kärlek

tillbaka

nu har jag förhoppnignsvis sovit sista natten i stora huset och kan äntligen få lite ro. Ser framemot att sova i mitt lilla lilla rum igen.
I lördags lagade Carlos tacos till oss, det var gott och vi blev jätte mätta. Det blev ingen sen kväll, jag tror jag var uppe i huset vid halv 11 eller nått. Söndags var jag ledig. Vaknade kl 8 och bestämde mig för att åka och handla nytt bröd till fukost. Jag slängde på mig mjukis och satt upp håret i en slarvig-godmorgon- knut och hoppade i bilen. Nyvaken som få steg jag in i butiken och tänke bara precis handla snabbt och springa därifrån innan någon riktigt hann se mig. Min plan gick inget vidare för där inne möter jag en av ägarna till privat hästarna, ballongbyxan som min  familj så fint valde att kalla honom. Han ville såklart bjuda mig på kaffe och gibfili och jag tvingades tacka ja mestav artighet, my gosh..sen köpte han en massa chocklad till mig och då blev jag glad. Till slut kunde jag ta mig därifrån. Resten av dagen var inte så himla spännande. Jag städade, tvättade, promerade med birigit till chocklad-fabriken med polly ( blev mitt andra besök för dagen) och drack kaffe, städade lite till och gick o la mig. wiho

Nu har jag lunchrast med hundarna en sista gång, shila har vaknat och öppnat munnen. Dum idé  för det luktar inte hallon.

m

mö
Polly and the chicken

snö

äå

blå

Dagens fakta: Gammal hundmun luktar illa.

Kärlek

.

mlö


i've lost it again.

Storm

Det stormar, o ja jävla vad det stormar..!
Jag hatar blåst. Började vänja mig av från det för normalt sett blåser det aldrig här, och hemma i sverige har vi alltid blåst. Men nu jävla har vindarna vänt

Usel ridkänsla idag, ibland förstår jag inte vad jag gör av den. Bara från ena dagen till den andra. Det suger som alltid, hoppas det känns bättre igen imorgon.

Annars har det inte hänt mycket. Inget alls.

Kärlek

lilla tävlingen

så, då var det avklarat, det var bara en liten liten tävling men det är ju en start iallafall..!
Jag tror man kan säga att programet motsvarar en LB hemma. Det gick väl helt okej, kunde gått mycket sämre men som alltid är jag väldigt kritisk och vet att jag kunde gjort allt så mycket bättre. Jag fick mina papper idag och fick, tänka sig, 74%
Jag får väl vara nöjd då

Igår var jag ledig, det blev en riktigt såsig dag. Tog en promenad med polly, bortsett från det latade vi oss mest. Runt sju på kvällen började jag bli rastlös och riktigt uttåkad. Det fanns dock inte mycket att göra åt saken. Jag och polly lekte med hennes kyckling typ en halvtimme. Sen vid halv tio gick vi och la oss. Wiho

Idag har jag glömt kvar min ridkänsla i sängen tror jag, för den är lika med noll.
Hoppas på en uppryckning imorgon.

Snart dags att jobba igen, en vecka kvar, sen flyttar jag tillbaka till mitt lilla rum. Då blir det baskemig bättre uppdaterning..!


tavit

Kärlek

update

Det blir dåligt med uppdaterning nu.
Hundarna tar all min tid. My gosh..hitta mer krävande hundar än dessa?

Idag har ridningen gått riktigt bra. Kanon känsla med alla hästarna.
Och det har också blivit bestämt att jag ska delta i klubbtävlingen på lördag.
Mm, kul att alla från stallet kommer granska mig och att T inte är här och kan hjälpa mig. Kanon.

Ikväll skulle vi ha åkt till en hästbutik som har utförsäljing, men som vanligt blev det helt plötsligt ändrade planer. Överaskad? nej, inte dirkekt.

Veckans allt.: Bitter

Kärlek

ludiludi

Så, då var måndagen avklarad, utan några större problem.
Jag älskar verkligen lilla ludi, han var helt underbar idag!
Tänka sig vad man kan ändra uppfattning om en häst. Först när han flyttade hit verkligen hatade jag honom, han väckte mig natt efter natt med att göra diverse oljud i sin box och jag vet inte hur många gånger jag sprang  ner mitt i natten arg som ett bi o sprejade in hela boxen i "anti bite"-spray.
Sen fick jag veta att jag skulle börja rida honom, oyes tänkte jag. I början kan jag inte säga att det gick nått vidare, men så en dag bara det släppte och han började gå bättre och bättre, nu är han en av dom trevligaste att rida och har slutat väcka mig..!

Nej, nu är jag mest jätteförvirrad på skype...?

Kärlek

tadaaaaaa...!

Im back!
Eller ja, jag bor ju numera uppe i mitt stora slott, fast är nere om så att jag kan kontakta omvärlden.
Igår begav sig cheferna till solsemester och nu ligger det ansvaret på oss att hålla ställningen här hemma. Största ansvaret vilar på mig, nämligen att hålla hundarna lyckliga. So far so good.

Ledig idag, Vaknade upp relativt tidigt för att ta ut hundarna, bakade scones till frulle och kollade på en film, djävulen bär prada, nice. Sen har vi mest hängt i soffan, jag och polly tog en promenad, och det var väl det. Nu ska jag snart upp igen, laga lite lasagne tror jag visst. 

Vi hörs imorgon igen då!!

Kärlek

RSS 2.0