Söndag

Dagen har sett ut såhär

Okej, börjar med gårdagen då, vi blev bjudna upp till t o j för att grilla, var jättmysigt och gott, drack vin o snackade skit. När vi kom tillbaka satt jag o jess oss ute med varsen filt, tände ljus, vin och joshua. Sån fin kväll.

Imorse vaknade jag vid nio, såg ut som fan haha, kan bero på att jag gick o la mig med blöt hår igår, haha

Tog ett bra tag innan jag fått styr på kaluffsen så runt halv11 körde vi till chokladfabriken, satt oss ute i solen och åt frukost, vi blev till o med tvugna att flytta in i skuggan för det var så varmt, härligt!

Sen körde vi på äventyr, blev en sväng till konstanz, hittade en mysig resturang, satt där en stund, sen tog vi en sväng kring i  stan, satt i solen, lyssnade på ett gatumusiker som spelade fin musik

När vi kom hem igen satt vi oss ute i skuggan o läste, jag läste min håkan hellström bok som jag fått av mien skaett, och påmindes om hur vacker hans musik är, nu strömar den så fint ifrån mina högtalare.





Snart då

Första tanken imorse: oyes det är lördag imorgon får jag sova hur länga jag vill!

Jag är lite trött idag, känner av veckorna av arbete - ringarna under mina ögon skojar man inte bort, dom går inte ens att dölja med ett rikligt lagar fondation. Illa.
Iallafall så gick det mesta bra igår, jag red den lille med långa ben på eftermiddagen och han är så himla duktigt, går fina övergångar från skritt-galopp o galopp--skritt, förvända galoppen börjar sitta, skrittpiruetterna, ryggningen, ja, han är en liten stjärna helt enkelt. han är inte så dum som han ser ut som jag brukar säga.

På kvällen körde vi o handlade, gjorde vårt kylskåp lyckligt.

Nu vätar ännu en dag, vi hörs!

Snart helg

Jobb gick väl bra igår, vad jag kan komma ihåg. Horatio var piggelin men han fick sig ordentligt med arbete och sen gå ut i paddocken. Skönt för honom. Var nere och red ponnyn också, den gick mykt bättre igår, märks skillnad när jag kan rida honom två dagar efter varandra. ÖVer lunch körde vi till ridsportsaffären i tyskland, jag fick handlat två par nya ridbyxor, ett par ljusblå o ett par brun/gråa + en tunn jacka som passar perfekt nu. Inte för att jag behövde den men den tilltalade mig så! haha
Sen på kvällen var det dags att köra till tävlingsplatsen, jag skulle egentligen inte med men sen blev det ändrade planer när jamie fick säga till omsitt och jag körde med tigs bil bakom lastbilen dit. Väl framme hittade vi reds box och gjorde honom hemmastadd. Han försöke så glatt skaffa sig nya vänner men inte ens han lyckades charma dom och han kan iprincip charma vem som helst med sin fluffiga pannlugg. Sen red tig honom och han var riktigt fin, mykt lugnare än förra helgen, det var mysigt att sitta där och bara insupa tävlingsatmosfären. fint. Innan vi körde hem käkade vi på donkan och sen lämna jess i lastbilen.

Idag har jag varit  all alone. Med dryga män. Men det har gått himla bra, så lugnt och skönt jag har haft det, inte ens många av dom inackoderade var här, jag kunde glida runt i min egen värld, skönt.

Nu har jag slutat jobb, duschat, ätit o ja, vet inte riktigt vad jag mer ska göra. Vila tror jag, invänta härskapet.


Lovely

Jag litar inte på min väder-sida, den är inte alls pålitlig om man säger så, ändra sig från ena stunden till den andra. Imorse skulle det vara strålande sol och 18* hela dagen, nu när jag kommer upp efter lunch har den ändrar sig till 15 och lite regn. Hm, aja. Det stämmer ju på sätt o vis för nu små regnar det. Men ändå, kan dom inte räkna ut det lite tidigare?

Det har varit en riktigt fullspäckad morgon. Vi hade kunder på 4 hästar kl 10 så det var bara till att fläta på efter frukost. Sen kunde jag börja rida, hann inte med merän två innan lunch. Och vi tänkte åka till hästaffären men ställde inte när vi inte kom iväg i tid. Det är en sån dag när man bara jobbar o jobbar men man kommer liksom ingenstans. Horatio får en dag i paddocken (om det nu inte ska börja regna ännu mer) eftersom där inte blir tid att rida honom. Jess o jag skulle ridit ut två hästar efter lunch, men återigen, tänker det regna känns det väl inte så lockande. Sen kl 4 ska jag ner o rida ponnyn, regnar det hoppas jag det blir inställt, dom har inget ridhus därnere, jag uppskattar inte att rida i regn. Sen ikväll nångång när vi blivit klara med jobb ska vi köra o handla, kyskåpet börjar se lite tomt ut.

Nej, ska vila några minuter till innan det är dags


Äcklig

Så, måndag, jag tycker ju iofs bättre om måndagar än tisdagar, behöver aldrig känns söndags ångest, vilket är väldigt skönt. Istället har jag tisdags ångest..nej, jag skojar, det har jag inte.
Det har gått ganska bra idag, för att vara en måndag har hästarna varit himla trevliga att rida. Solen har skinnit och dagen har gått relativt snabbt
Ikväll har jag  ( tro det eller ej ) lagat mat, kyckling med couscous och currysås. Snabbt och gott.

För övrigt lämnar jag inte mitt rum, tar inte ett steg utanför, jag ser grotesk ut. Jag har aldrig i hela mitt liv haft dålig hud, så nu är jag rädd, ledsen och äcklig.

Filmer

Från helgen

1a

http://www.youtube.com/watch?v=zxKstWn_obg

2dra

http://www.youtube.com/watch?v=3lHsYoAyoC4

min gud

Jag vet inte vart jag ska börja, denna helgen/veckan har varit så mycket. Började i torsdag med allt som skulle hinna med och förbereades inför tävlingen. Eftersom vi skulle åka med två hästar är det så mycket att tänka på, inte nog med att jag ska tänka åt mig själv så ska jag tänka på allt som tig måste ha med sig också.

Fredag, dags för tävling, jag vaknade först o främst med en fruktansvärd muskelvärk i båda mina armar och i min nacke sen jag blivit översprungen dagen innan, hann med att rida ett par hästar på morgon och sen fixa iordning hästar o packa det sista, vid halv1 lastade vi tre hästar och körde iväg, vid tre tiden hade tig sin start och vad som förvånade mig väldigt var hur nervös red var, han som alltid är cool lugn på hemma plan blev ritkigt nervös och osäkrer på tävlingen. Dom gjorde bra ifrån sig och i slutet av programmet slappnade han av mycket bättre.
Sen blev hade vi ett långt uppehåll och satt i kaffeterian och åt o tittade på folk. Jag startade inte förrän ganska sent strax innan 19. Han var duktig och uppförde sig riktigt fint på framridningen. När han kom in på banan blev han lite osäker stackarn och tyckte att bokstaven B var väldigt otäck, men i slutändan kunde han passera där utan några problem.
En otippad seger blev det iallafall, både för mig och för tig. Vi kan bara kalla det en lyckad dag.
Vi var hemma vid 21 och då var det bara till att försöka ladda om.

Jag visste redan innan att förmiddagen skulle bli fullspäckad, allt gick i 190 och det var mykt som skulle hinnas med, rida två hästar, löshoppning, göra iordning hästar för transport, fläta, packa. Ja, allt skulle hinnas med till kl11.
Vi klarade det, men jag kan lova att jag inte stod stilla för en minut.
Där hade jag ett par stunder jag inte trodde jag skulle orka mer. Min kroppvärkte lika mykt som mitt huvud. Det var skönt att få pusta ut i lastbilen på väg dit och försöka tänka igenom programet några gånger. Tig red red en stund när vi kom fram och sen var det dags att ta ut den lille igen, han kände sig mykt tryggare denna gången och jag var själv mykt nöjdare med honom, domarna måste ha tyckt något annat men eftersom jag inte fått mitt protokoll än så vet jag inte, jag var iallafall nöjd och slutade som sista placerad.

Idag hade jag verkligen sett framemot min lediga dag mer än någonsin, men tråkigt nog var vi tvugna att jobba en stund idag också, har haft kunder på tre hästar...bah..nu är jag trött
Ska försöka ladda om för en ny vecka..och gud, ja, jag ser redan framemot söndag..

I don't cry for pain.

Jag är mörbulltad, förlåt mamma att jag aldrig ringde.
Vad har jag gjort för att förtjäna denna otur?
Först sparkad på axeln också nu idag, dagen innan tävlingen som jag förberett mig så väl för, händer detta..Varför?!
Var och hämtade en häst som skulle gå i skrittmaskinen och ibörjan av stallet ställde vi in tävlingskåpet igår, hon tyckte det var läskigt och spännde sig lite när hon såg det, när vi passerar det springer hon rakt över mig, bokstavling talat, inte bara knuffar mig år sidan, nä nä, hon mosar ner mig, tänkte för en kort sekund på vilket av benen hon skulla trampa av mig, jävla häst jävel!! FAN vad ont det gjorde!
Samma axel som fick sig en spark blev nu nermosad.
Jag har ont, alla muskler i nacke och rygg på den sidan ömar. Skitbra, såhär dagen innan tävlingen. Jag uppskattar det.
Jag tog en tablett och fortsatte jobba. Fanfanfan. Jag hoppas innerligt att jag inte vaknar upp med ännu mer smärta imorgon..så jävla typiskt.
Jag har tagit mig igenom 4 av 5 hästar iallafall.
Jag bölar inte för lite smärta men det är fan inte nice att rida..
Horation gick bra iallafall. Tig säger att han ser fantastiskt fin ut, så ,vi hoppas han håller sig så denna helgen.

Dagens sämsta 1: Jag blev mosad.
Dagens sämsta 2: Vi har kunder på söndag och jag måste visa hästar. Kanon. På en söndag, min enda lediga dag..och denna veckan längta jag extra mykt efter den..nej nej, jag är inte bitter

Dagen fakta: April känns ungeför lika meningslös som en tisdag. Något mitt i mellan.

Jag hade en riktigt bra vecka fram tills idag, det måste vara min oturs dag. Det borde betyda att det bara kan bli bättre. Kanske skönt att ha min oturs dag idag och inte fredag eller lördag.
Nej, det får det räcka, nu ska jag vara på bra humör och ladda inför tävlingen.



So far so good!

Ja, änsålänge har dagen varit bra. Ridning gått mycket bra. Känner mig ganska redo inför tävlingen nu måste jag erkänna, nu hoppas jag bara på att han inte flippar ut när han kommer till tävlingsplatsen. Tig startar red i en M också samma dag, det blir en hel dag, hon startar kring 3 tiden och jag tidigast kl7 på kvällen. Jess ska också följa med och vi åker med lastbilen.
Hel dag med familjen, haha

Jag lyckades på någotvis vända hela bilden på min dator skärm innan. Läskigt och jag fick allt lite panik där ett tag, när jag tagit mig samman igen lyckades jag svänga tillbaka det, haha..det hade kännts så onödigt och nästintill pinsamt om jag skulel behöva ha en datorn snubbe till att rätta till det.

Nej, nu ska jag kila ner igen, har en häst kvar att rida och sen tänkte jag förbereda tävlingskåpet lite inför tävlingen.

Vi hörs sen då!

Meningslöst.

Tisdagen måste vara den mest meningsösa dagen på veckan enligt mig, egentligen får man väl inte kalla en dag meningslös utan bara vara tacksam över tiden man har, men känns dom inte lite onödiga ändå?
Måndag, då kommer man iallafall tillbaka utvilad, onsdag, så har man tagit sig igenom halva vecka. men tisdag?
Jag tänkte iallafall att jag skulle försöka göra tisdagen till något speciellt den med. Så idag bakade jag negerbollar, chokladbollar, vad vi än kallar dom. Sen blandade jag varsett glas rödvin o cola till mig och jess. Hon gillade det. Vi har skrattat och skrattat hela kvällen, så , nog var det en lyckad och god insats.
Ska  fortsätta göra tisdagar speciella.

Lilla pigglet gick kanon idag. Nog hade jag förväntat mig en best idag, så som han spann rundor och slog i väggarna i boxen imorse. Men han var som ett lamm! Trots att dom körde med stora lastbilar och traktorer bara 10 m ifrån honom, nu känner jag mig lite säkrare inför helgens tävling. Dessutom satt allt annat väldigt bra också.

Solen sken på mig- på torsdag ska vi börja få 20 grader igen, och det ska till och med hålla sig till söndag. Helt perfekt.

Dagens bästa: Färdig kokta ägg, bara att knacka håll på och skala, jävla praktiskt det där!

Nej, nu ska jag sova
Vi hörs imorgon!!
Miss u !

Har ni sett!

Vad tycks om den såkallade "headern" jag fått till, inte illa va?!
Det kämpade jag med största delen av kvällen igår.

Isch vad det är kallt och rått idag, det var inte alls speciellt angenämt att ge sig ut imorse.
Förmiddagen har gått bra, och snabbt, tig hjälpte mig med hroatio som jag ska tävla till helgen, idag lärde vi  honom bakdelsvändningar och att rygga, det sitter förhoppningsvis tills det är dags, han är inte så dum den där hästen. Jag håller tummarna för att allt ska gå vägen, man har alltid lite extra press när man ska reprensentera någon annan, då vill man ju verkligen inte göra bort sig.

Kl2 ska jag rida jamila när ägaren är och tittar på, det ska gå bra.

Annars har det inte hänt något spec, händer väl inget spec heller. Vi kan väl höras senare kanske
Nu ska jag försöka få upp värmen tills det är dags att gå ut igen,


söndag

Denna dagen har gått snabbt. Faktiskt så strålade solen när jag vaknade imorse, det var fint...!
Ingevidare varmt ute men jag och jess körde iallafall ner till steckborn, köpte kaffe&te och tog en promenad längs sjön. Det satt bra med lite frisk luft!
Sen körde vi och fikade, snackade skit som alltid. Precis som det ska va. Nästa helg måste vi nog gå ut. Det känns bara så.
Det är ett ibiza-party i frauenfeld, haha, vi vet bara inte om det känns helt rätt, vi får tänka på saken..!

Sen har jag kollat på sista avsnitten av grey's, gråtit som ett litet barn. Varför måste det vara så sorligt? Jag har gråtit till dom senaste 8 avsnitten, trodde iallafall att man skulle få ett hyffsat avslut, men icke!Det blir bara till att beställa nästa säsong (Precis som dom planerat)

Kommande vecka ska jag vara glad. Jess tror jag drabbats av en vår-depession, kan man göra det?

Det bara måste gå bra, jag behöver en push uppåt nu.

Polen har kraschat...

Ah jag kan inte riktigt fatta att ännu än vecka är förbi...!
Den började otroligt segt, OTROLIGT segt, måndagen kändes förfärligt lång och jag kan inte skryta med att vi hade någon vidare dag, varken jess eller jag, trots allt jobbade vi bara halvdag, men det räckte..!
Sen har det väl bara blivit bättre och bättre måste jag säga. Hästarna har gått helt ok, horation som jag ska tävla om en vecka gick riktigt bra sist, det känns som att vi nog ska klara ta oss igenom programmen..fast sen vet man ju aldrig, det är hans första start..vi får väl se hur han reagerar. han är lite märklig den hästen, han har två sidor, ena stunden är han hur gosig som helst andra stunden är helt frånvarande..vi har dragit slutsatsen att om han varit en människa hade han varit instängd i ett rum med vita väggar och har en vit tröja med sina armar bundna bakom ryggen..lite så hade han nog varit..hhaha. stackars liten..
planen är i allafall att jag ska starta både fredag o lördag.

Idag har vi löshoppat igen, inte lika många som förra veckan tack gode gud, jag är inget stort fan av löshoppning, kanske kan det delvis bero på att jag fick en fet smäll av santorini. Men det var helt ok idag, inte för många..
Sen red jag och jess ut en sväng med tino o eurostar..det var härligt, har haft fin väder idag..

Ikväll har jag lagat tacos åt mig o jess, på familjen håkansson/nilsson vid, dvs med tunnbröd, supergott såklart
Sen körde vi en sväng, nu dricker vi vin och lyssnar på joshua radin och five
är fruktansvärt trött ikvälll
Ska bli såååå skönt att få sova ut imorgon

vi hörs då!

Okejdå

Oj vad jag blev dålig på att skriva igen.
Det har varit en speciellt vecka, eller jag har mått sådär, jag kan inte sätta fingert på vad det är, men inte helt ok.
Ridningen går bra, det är inte det iallafall..sålänge det går bra..
Någon häst har åkt och någon ny har kommit, lite som alltid.
Solen skiner, fint, varmt.

Fredag idag..då är helgen nära. Vi ska nog bara kolla på film o dricka vin ikväll, sen imorgon får vi ge oss ut på något.

Dålig fantasi.

http://www.hoopsandyoyo.co.uk/pages/ecards.php?code=64&action=view&history=pop

haha, denna får mig att skratta...

Veckan som gick

Om jag ska sammanfatta förra veckan så har jag nog inte haft en enda dag som gått helt bra från morgon till kväll, där har alltid varit något som gått snett på vägen..
men, det var förra veckan, nu är det åter igen måndag, ny start, det ska gå bättre.

Igår började det väldigt bra, sov nonstop till halv11. Käkade frukost. Gjorde mig iordning och sen var det jävla kestutis tur att göra dagen sur för oss..han är en jävla surkärring ibland. Fan vad jag hatar honom..

Hur som helst kom vi långt om länge iväg.

Hände inte så mykt mer igår. Vanlig söndag.

Nej, snart dags att kila ner. vi hörs sen

Det är lördag.

Löshoppning hela förmiddagen, start kl 7.30 och sen höll det på fram tills halv11, tycker inte det är lika kul som dom två första gångerna längre, nu vill alla vara med så vi har dubbelt så många hästar att löshoppa. Drygt tycker jag.
Jag rider hellre en 6-7 hästar än löshoppar nästa vecka..hoppas på det.

Red två innan lunch, bland annat det nya stoet och hon är riktigt trevlig, ska bli kul att få jobba mer med henne. Vilken trav hon har.
I eftermiddag ska jag och jess rida ut en sväng, om det inte börjar regna eller något, det har varit så fint väder hela morgonen men nu börjar det så lite små grått ut...hoppas det håller sig lite till..
Idag har vi fått påskchoklad av några i stallet, gott. Ritkigt gott.

Ska bli skönt att vara ledig imorgon...sova länge.

Ida, det är bara Påsk

Otippat att jag skulle längta hem så mycket en dag som denna, långfredagen, ingen speciell dag egentligen. Men precis som
alla andra högtider handlar den om att vara tillsammans med sin familj.
Det är 3dje året i rad, 3DJE ÅRET som jag missar den, precis som valborg, mina systrars födelsedagar, min mammas och min pappas..listan kan göras lång, och det är först nu jag börjar känna av hur mycket det är jag missar och saknar av våra traditioner där hemma.
Jag är lika rädd att det ska kännas annorlunda varje gång jag kommer hem, på ett dåligt sätt, för att jag varit borta så länge. Jag vill inte det. Jag vill att allt ska kännas precis som förr..

Solen skiner, fåglarna kvittrar, allt har gått jättebra idag och vi har fått lite extra påskledigt.
Ändå är jag mer ledsen än vad jag varit på mycket länge..

Ni får inte glömma mig där hemma, lova mig det.
Jag tänker på er varje dag. Saknar er. Varenda en. Ni är alla viktiga i mitt liv.






En lång fredag

Det är tidig morgon. Fredag, lång-fredag? kallar man den så? I vilket fall som helst ska vi få lite extra ledigt idag, bara rida dom nädvändigaste hästarna och ha några timmars extra lunchrast. Skönt. Jag hoppas på lite sol, det hade varit skönt att kunna sitta på en uteservering och äta glass.

Igår hände väl inget spec, vi jobbade på som vanligt, jess red pucko hästen jag hade stor fight med dagen innan, idag var han ett lamm. Om det nu var på grund av arbete jag gjort med honom dagen innan eller för att han helt enkelt tycker bättre om jess vet jag inte men jag intalar mig att det var mitt arbete haha, försöker hålla självförtoendet uppe.haha. Nej jag skojar med er, jag är inte den som skryter.

Tävling snart då, tror jag iallafall, tig pratade om att hon skulle ge mig programmen en dag och vi kunde gå igenom dom tillsammans. Isåfall är det nog om ett par veckor jag startar. Helgen efter rider hon en st.georg med red. Spännande månad.

Kl är 6.10, det är nog bäst jag klär mig och häller i mig resten av kaffet, koffein-kick krävs för att starta upp mig på morgonen.

Ha en fin lång-fredag

RSS 2.0